Την κρίση της πανδημίας άφησε πίσω της η αλυσίδα των McDonald’s, καθώς οι επιδόσεις της όχι μόνο ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, αλλά ειδικά εντός Ηνωμένων Πολιτειών ξεπέρασε και τα επίπεδα του 2019.

Συγκεκριμένα, η γνωστή αλυσίδα ανακοίνωσε κέρδη ύψους 2,22 δισ. δολαρίων ή 2,95 δολαρίων ανά μετοχή σε σχέση με μόλις 483,8 εκατ. δολάρια ή 65 σεντς ανά μετοχή πέρυσι. Τα συνολικά της έσοδα ανήλθαν σε 5,89 δισ. δολάρια σε σχέση με τα 5,6 δισ. που περίμεναν οι αναλυτές, ποσό που αντιστοιχεί σε αύξηση ύψους 57% σε ετήσια βάση.

Οι πωλήσεις μέσω των καταστημάτων της αυξήθηκαν κατά 40,5% σε ετήσια βάση και κατά 6,9% σε διετή βάση. Ειδικά στις ΗΠΑ οι πωλήσεις μέσω καταστημάτων ανέβηκαν κατά 25,9% σε ετήσια βάση και κατά 14,9% σε διετή βάση, χάρη στο επιτυχημένο μάρκετινγκ και την υψηλή απήχηση που είχε στο αμερικανικό κοινό το νέο σάντουιτς με κοτόπουλο που παρουσίασε από τον Φεβρουάριο. Ωστόσο και εκτός ΗΠΑ η ανάκαμψη της αλυσίδας ήταν θεαματική, με τις πωλήσεις μέσω καταστημάτων να εκτοξεύονται κατά 75,1% σε ετήσια βάση και κατά 2,6% σε διετή βάση.

Πάντως, η εταιρεία θα συνεχίσει να δίνει έμφαση και στις διαδικτυακές πωλήσεις, που άρχισαν να ανεβαίνουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Μάλιστα, ποντάρει πολλά και στο νέο πρόγραμμα πιστών πελατών που ξεκίνησε από τις αρχές Ιουλίου, στο οποίο ήδη έχουν γραφτεί πάνω από δώδεκα εκατομμύρια καταναλωτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή