Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επεκτείνουν στους γιατρούς το δεκαετές πρόγραμμα «Golden Visa» (σ.σ.: Χρυσή Βίζα).

Έτσι, οι γιατροί που έχουν άδεια από τις αρμόδιες αρχές υγείας των ΗΑΕ μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη Χρυσή Βίζα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM, το οποίο επικαλείται το Bloomberg.

Επτά γραφεία, συνδεδεμένα με την Ομοσπονδιακή Αρχή Ταυτότητας και Ιθαγένειας (ICA), θα δημιουργηθούν σε ολόκληρη τη χώρα για την εξυπηρέτηση των γιατρών που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση με φυσική παρουσία και όχι ηλεκτρονικά.

Η μακροχρόνια βίζα δίνει τη δυνατότητα στους αλλοδαπούς να εργάζονται, να ζουν και να σπουδάζουν χωρίς να χρειάζεται εγγυητής από τα Εμιράτα.

Οι αλλοδαποί κάτοικοι αποτελούν σχεδόν το 90% του πληθυσμού των ΗΑΕ, αλλά πολλοί αποχώρησαν καθώς η πανδημία μείωσε την απασχόληση.

Η κυβέρνηση των ΗΑΕ ανακοίνωσε πρόσφατα την έναρξη της διαδικασίας για τη χορήγηση Χρυσής Βίζας για προγραμματιστές ηλεκτρονικών συστημάτων μέσω του σχετικού εθνικού προγράμματος, που ξεκίνησε ο Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, για τη χορήγηση 100.000 σχετικών αδειών.

Τα ΗΑΕ εφαρμόζουν την άδεια μακροχρόνιας διαμονής με δυνατότητα ανανέωσης υπό συγκεκριμένες συνθήκες για πέντε ή δέκα χρόνια για ορισμένες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων επενδυτών, επιχειρηματιών και «ταλέντων» με εξειδίκευση σε συγκεκριμένους κλάδους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα