Μία νέα ταξιδιωτική οδηγία συμβουλεύει τους αμερικανούς πολίτες: «μην ταξιδεύετε προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα».

Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ ανέβασαν το επίπεδο της ταξιδιωτικής τους οδηγίας για την COVID-19 προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) στο «επίπεδο 4 – μην ταξιδεύετε», όπως ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι σχετικές ταξιδιωτικές οδηγίες για τη Λιβερία, τη Μοζαμβίκη, την Ουγκάντα και τη Ζάμπια αυξήθηκαν επίσης «στο επίπεδο 4 – μην ταξιδεύετε», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Έκρηξη κρουσμάτων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Την ίδια στιγμή, τα περισσότερα νέα κρούσματα της covid-19 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα οφείλονται στα παραλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού, τα οποία έχουν οδηγήσει και σε αύξηση του αριθμού των θανάτων, σύμφωνα με ομοσπονδιακή υπηρεσία.

Η χώρα αυτή του Κόλπου, που μετρά περίπου 9 εκατομμύρια κατοίκους, έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 627.000 κρούσματα κορονοϊού και περίπου 1.800 θανάτους, ενώ διεξάγει μια από τις πιο γρήγορες εκστρατείες εμβολιασμού κατά της covid-19.

Ωστόσο ο αριθμός των νέων μολύνσεων αυξάνεται τον τελευταίο μήνα και καθημερινά καταγράφονται περισσότερα από 2.000 νέα κρούσματα κορονοϊού. Ο αριθμός παραμένει χαμηλότερος από την κορύφωση του κύματος της επιδημίας τον Φεβρουάρο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Επίσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

Τι κομίζει ο Σι στην Ευρώπη - Η επίσκεψη, τα «δώρα» και το γαλλικό κονιάκ

Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κομίζοντας ένα σαφές μήνυμα: το Πεκίνο προσφέρει πολύ περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για το μπλοκ από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι ΗΠΑ. Ο Κινέζος ηγέτης θα ξεκινήσει το πενθήμερο ταξίδι του στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία στις 5 […]