Συνεχίζοντας το «κρεσέντο» επενδύσεων στα πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου η Costamare ανακοίνωσε πριν από λίγο με την ευκαιρία των αποτελεσμάτων δευτέρου τρίμηνου ότι πρόσθεσε επιπλέον εννέα bulkers στον στόλο της φτάνοντας συνολικά τα 37 πλοία.

Σημειώνεται ότι την πρώτη επίσημη ανακοίνωση στις 16 Ιουνίου, είχε κάνει λόγο για αγορά 16 πλοίων ενώ στη συνέχεια όπως είχε γράψει ο ot.gr την 1/7 η Costamare με αφορμή το μέρισμα δημοσιοποίησε ότι ο στόλος των Bulkers είχε φθάσει στα 28 πλοία. Το επόμενο διάστημα η εταιρεία πρόσθεσε άλλα εννέα πλοία στο στόλο της φτάνοντας στο σύνολο τα 37 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου.

Μαζί με τα containerships που ανέρχονται σε 81 (συμπεριλαμβανομένων δυο υπό ναυπήγηση) ο στόλος της Costamare αποτελείται συνολικά από 118 πλοία.

Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γρηγόρης Ζήκος Chief Financial Officer της Costamare Inc., η επένδυση της εταιρείας στο τομέα των πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου ήρθε σαν συνέχεια της εκτίμησης ότι η προσφορά είναι περιορισμένη λόγω ενός μικρού βιβλίου παραγγελιών, ενώ η ζήτηση καθοδηγείται από την συνεχή αύξηση των δαπανών για την ανάπτυξη υποδομών. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε την απόκτηση 21 επιπλέον σκαφών, από την πρώτη επίσημη ανακοίνωση μας εισόδου στο συγκεκριμένο κλάδο, με τον στόλο μας να αποτελείται τώρα από 37 συνολικά πλοία μεταξύ 32.000 DWT και 85.000 DWT, με μέση ηλικία τα 10 έτη. Μέχρι τώρα, 14 πλοία έχουν παραδοθεί, με τον υπόλοιπο στόλο να αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος του έτους».

Όσον αφορά τα εμπορευματοκιβώτια η ανάκαμψη στην αγορά των πλοίων εμπορευματοκιβωτίων συνεχίζεται αντλώντας δύναμη από την ευνοϊκή δυναμική της προσφοράς και της ζήτησης. Η ισχυρή καταναλωτική ζήτηση και τα χαμηλά επίπεδα αποθεμάτων σε συνδυασμό με τους περιορισμούς στην αλυσίδα εφοδιασμού έχουν συμβάλει στην άνοδο των ναύλων.

Στο δεύτερο τρίμηνο του 2021 η Costamare ανακοίνωσε έσοδα αυξημένα κατά 49,1% στα 166,8 εκατ. δολ λόγω μεγαλύτερου αριθμού πλοίων στο στόλο αλλά και ανόδου των ναύλων και κέρδη 90,6 εκατ. δολ έναντι ζημιών 76,2 εκατ. δολ ένα χρόνο πριν

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία