Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street την Πέμπτη, αλλά οι δείκτες δείκτες S&P 500 και Dow Jones δεν κατάφεραν να παραμείνουν στα ιστορικά υψηλά τους που άγγιξαν πριν τον κλείσιμο.

O Dow Jones ενισχύθηκε 0,44% ή 153 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,41%, με τους δύο δείκτες να αγγίζουν ιστορικά υψηλά. Με οριακή άνοδο έκλεισε και ο Νasdaq της τάξης του 0,11%, καθώς επέδρασε αρνητικά η πτώση της μετοχής του Facebook και της PayPal, 4% και 6,2% αντίστοιχα, με τις δύο εταιρείες να προειδοποιούν για σημαντική επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των κερδών τους. Η μετοχή της Robinhood ξεκίνησε στα 38 δολάρια στο ντεμπούτο της στο Nasdaq, αλλά τελικά έκλεισε 8% χαμηλότερα στα 34,82 δολάρια.

Οι κλάδοι χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, πρώτων υλών και ενέργειας ήταν αυτοί που καθοδήγησαν τα κέρδη του S&P 500.

Από τις εταιρείες που ανακοίνωσαν αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου, ξεχώρισε η Ford με τη μετοχή της να ενισχύεται 4%, αφότου η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για την φετινή οικονομική χρήση.

Στο μέτωπο της οικονομίας, κταγράφηκαν ισχυροί ρυθμοί ανάπτυξης και το δεύτερο τρίμηνο του έτους, καθώς συνεχίζει να ανακάμπτει από την κρίση του κορωνοϊού, αν και τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 6,5% το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου σε ετησιοποιημένη βάση, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση 8,4% σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Το Υπουργείο Οικονομικών αναθεώρησε καθοδικά τα στοιχεία του α’ τριμήνου, τοποθετώντας την ανάπτυξη στο 6,3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street