Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν σήμερα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές έχουν επηρεαστεί από τα κάπως απογοητευτικά στοιχεία ορισμένων τεχνολογικών ομίλων, όπως η Amazon, αλλά και τα νέα αρνητικά μηνύματα από το μέτωπο του πληθωρισμού, παρά τις διαβεβαιώσεις της Fed πως δεν ανησυχεί για την άνοδο των τιμών και θα αργήσει να αντιδράσει.

Το ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow υποχωρεί ελαφρά κατά 0,01% στις 35.080 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq πέφτει κατά 0,56% στις 14.696 μονάδες (αν και νωρίτερα είχε φτάσει να χάνει πάνω από 1%). Απώλειες και για τον S&P 500, ο οποίος βρίσκεται στις 4.407 μονάδες μειωμένος κατά 0,27%.

Χθες όλοι οι δείκτες είχαν κλείσει με άνοδο, καθώς τα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τους ρυθμούς ανάπτυξης κατά το δεύτερο τρίμηνο, ερμηνεύτηκαν ως αφορμή για τη Fed να καθυστερήσει την επιβράδυνση των μέτρων στήριξης καθώς η ανάκαμψη δεν είναι τελικά τόσο ισχυρή. Μάλιστα για το σύνολο του μήνα και οι τρεις βασικοί δείκτες παρουσιάζουν θετικό πρόσημο, με τον Dow Jones να κερδίζει 1,69%, τον S&P 500 να κερδίζει 2,8% και τον Nasdaq κατά 1,89%.

Στους παράγοντες νευρικότητας σήμερα προστίθενται και τα στοιχεία από το νέο άλμα του δείκτη προσωπικής κατανάλωσης, που λαμβάνει υπόψη της η Fed στην καταγραφή των πληθωριστικών πιέσεων στην αγορά. Ο δείκτης ανέβηκε κατά 3,5% τον Ιούνιο μετά την αύξηση του κατά 3,5% το Μάιο, στο υψηλότερο σημείο από τον Ιούλιο του 1991.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται πτωτικά στο 1,241%, ενώ στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ με την ισοτιμία αυτή την ώρα να βρίσκεται στο 1,188.

Στην αγορά των commodities, το αργό ενισχύεται 0,3 στα 73,86 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει απώλειες 0,36% στα 1.828 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street