Απώλειες κατέγραψε σήμερα ο χρυσός, αν και κατάφερε να κλείσει την εβδομάδα, αλλά και συνολικά το μήνα, με ισχυρά κέρδη.

Συγκεκριμένα, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου υποχωρεί κατά 1,1% ή 21 δολάρια με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στα 1.814 δολάρια την ουγγιά. Ωστόσο, σε εβδομαδιαία βάση μέτρησε κέρδη της τάξεως του 0,9%, τα οποία σε μηνιαία βάση ανεβαίνουν στο  2,6%.

Αντιστοίχως, το ασήμι έχασε σήμερα 23 σεντς ή 0,9% στα 25,55 δολάρια ανά ουγγιά ωστόσο κέρδισε 1,2% στην εβδομάδα. Αν και σε μηνιαία βάση μέτρησε τελικά απώλειες ύψους 2,5%.

Η αστάθεια στα commodities έχει να κάνει με την αντίστοιχη αβεβαιότητα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές αναφορικά με την πορεία των οικονομιών σαν αποτέλεσμα της αναζωπύρωσης της πανδημίας λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, κάτι που αντανακλάται στην πορεία του δολαρίου και των ομολόγων. Πάντως, ήδη το μήνυμα της Fed πως το tapering θα καθυστερήσει καθώς ειδικά η αγορά εργασίας έχει άφθονο δρόμο να διανύσει μέχρι να φτάσει στα επίπεδα των στόχων της Τράπεζας λειτούργησε θετικά για το πολύτιμο μέταλλο.

Σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση του Reuters η τιμή του χρυσού θα κινηθεί κατά μέσο όρο λίγο πάνω από το τωρινό επίπεδο των 1.830 δολαρίων για το υπόλοιπο της χρονιάς και θα ξεκινήσει να κινείται χαμηλότερα από το 2022, οπότε οι κεντρικές τράπεζες θα μπουν σε τροχιά σύσφιξης της νομισματικής τους πολιτικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές