Η UniCredit ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την εξαγορά μερών της Monte dei Paschi di Siena, της παλαιότερης τράπεζας στον κόσμο που διασώθηκε από την ιταλική κυβέρνηση το 2016.

Μια τέτοια συμφωνία, που θα είναι η πρώτη τέτοιου μεγέθους υπό την ηγεσία του Αντρέα Ορσέλ, του νέου CEO, προωθείται εδώ και καιρό από Ιταλούς πολιτικούς στο πλαίσιο ενός νέου κύματος συγκέντρωσης στο ιταλικό τραπεζικό σύστημα. Στις αρχές του μήνα, η προοπτική συμφωνίας φάνηκε να υποχωρεί καθώς ο Ορσέλ έθεσε σειρά προϋποθέσεων για την αγορά της MPS τις οποίες αξιωματούχοι της ιταλικής κυβέρνησης απέρριψαν. Όμως οι δύο πλευρές έκτοτε συμφώνησαν στον πλαίσιο μιας πιθανής συμφωνίας. Οι όροι δεν έχουν ακόμη συμφωνηθεί καθώς οι συνομιλίες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο.

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη το απόγευμα, ο Ορσέλ τόνισε ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να σχεδιαστεί ώστε να ενισχύσει την ανταγωνιστική θέση της UniCredit στην Ιταλία και να δημιουργήσει υλικές συνέργειες. Πρόσθεσε δε ότι προκειμένου να προχωρήσει η συμφωνία δεν θα πρέπει να επηρεάσει αρνητικά την αναλογία ιδίων κεφαλαίων CET 1 της UniCredit. Ο Ορσέλ έχει ζητήσει επίσης προστασία της τράπεζάς του από πιθανές κληρονομικές διαφορές που σχετίζονται με τη διάσωση της MPS, αλλά και προστασία από ορισμένους πιστωτικούς κινδύνους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή