Οι Ολυμπιακοί Αγώνες συνεχίζονται, το ίδιο ωστόσο και η διασπορά του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση διά στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού, Γιοσιχίντε Σούγκα, να αναγκαστεί σε διεύρυνση των μέτρων εκτάκτου ανάγκης λόγω Covid-19.

Καταρχάς, ανακοινώθηκε πως το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης που ισχύει ήδη για το Τόκιο και τη νήσο Οκινάουα παρατάθηκε χρονικά μέχρι και τα τέλη Αυγούστου, ήτοι μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως και των Παραολυμπιακών, οι οποίοι ξεκινούν στις 24 Αυγούστου.

Παράλληλα, ωστόσο, το καθεστώς επεκτάθηκε σε τέσσερις ακόμη περιφέρειες, την Σαϊτάμα, την Καναγκάουα, την Σίμπα και την πόλη της Οζάκα, ενώ πέντε περιοχές (όπως το Χοκάιντο και το Κιότο) θα τεθούν υπό αυξημένο καθεστώς επιτήρησης, ήτοι δηλαδή ένα βήμα πριν το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός στις δηλώσεις του παραδέχτηκε πως τα κρούσματα αυξάνονται με άνευ προηγουμένου ρυθμό, απειλώντας το σύστημα Υγείας και κάλεσε  τον κόσμο να αποφεύγει τις άσκοπες μετακινήσεις και να δει τους Αγώνες από το σπίτι του! Όλα τα νέα κρούσματα αφορούν μετάλλαξη Δέλτα.

Σήμερα, το Τόκιο κατέγραψε το τρίτο συνεχόμενο ρεκόρ σε αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων, πλησιάζοντας πλέον τις 4.000. Ο ημερήσιος μέσος όρος έχει διπλασιαστεί μέσα σε μία εβδομάδα, αν και οι αρχές επιμένουν πως αυτό δεν έχει να κάνει με τους Αγώνες, με αποτέλεσμα το 50% των κλινών στα νοσοκομεία της πόλης να έχουν ήδη γεμίσει. Σε εθνικό επίπεδο τα κρούσματα σήμερα ήταν στις 10.687.

Σημειωτέον πως η χώρα είχε καταφέρει να κρατήσει τον αριθμό των κρουσμάτων, όπως και των θανάτων, πολύ χαμηλότερα από άλλες χώρες, παρά και το χαμηλό ποσοστό των εμβολιασμών. Όμως, η επιδείνωση της επιδημιολογικής της εικόνας είναι ραγδαία. Ο εβδομαδιαίος μέσος όρος της χώρας έχει ανέβει στα 28 ανά 100.000 άτομα, σε σχέση με το 18,5 των ΗΠΑ και το 48 της Βρετανίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης