Η Γιουβέντους ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε συμφωνία με όμιλο ιταλικών και διεθνών τραπεζών για μια σχεδιαζόμενη αύξηση κεφαλαίου ύψους έως 400 εκατομμυρίων ευρώ.
Όπως και άλλα ποδοσφαιρικά σωματεία στην Ευρώπη, η ιταλική ομάδα επλήγη καίρια από τον αντίκτυπο της πανδημίας που κράτησε τους φιλάθλους εκτός γηπέδων και μείωσε τα εμπορικά έσοδα των εταιρειών. Η Γιουβέντους επέλεξε τις Goldman Sachs, JP Morgan, Mediobanca e UniCredit CIB ως συντονιστές της προσφοράς μετοχών, ανακοινώνοντας ότι οι τράπεζες ανέβαλαν να καλύψουν τυχόν αδιάθετες μετοχές.
Η ποδοσφαιρική εταιρεία ανακοίνωσε ότι η Exor, η holding εταιρεία της οικογένειας Ανιέλι, θα στηρίξουν την προτεινόμενη αύξηση κεφαλαίου ώστε να διατηρήσει το 63,8% που κατέχει.
Η Γιουβέντους ήταν ανάμεσα στις 12 ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ομάδες που υποστήριξαν το εγχείρημα της δημιουργίας μιας ανεξάρτητης λίγκας στην Ευρώπη. Η JP Morgan ήταν έτοιμη να χρηματοδοτήσει το σχέδιο με δωρεά 3,5 δις δολαρίων στα ιδρυτικά μέλη της European Super League.