
Με τοπικά μέτρα τύπου Μυκόνου σε νησιά με νέες συρροές του ιού, προειδοποίησε εκ νέου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
«Εάν (…) δούμε ότι η κατάσταση ξεφεύγει, ότι έχουμε συνεχώς νέες συρροές, ότι δεν μπορούμε να στεγανοποιήσουμε τις υπάρχουσες, προφανώς θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα. Είναι κάτι που το απευχόμαστε, μέτρα σαν αυτά που πήραμε στη Μύκονο πριν από λίγες ημέρες», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ειδικά για την Ίο, ανέφερε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και είναι πρωτόγνωρη ειδικά στις νέες ηλικίες, ωστόσο πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει τους ελέγχους και όχι να λάβει περιοριστικά μέτρα.
Ο ιός καλπάζει
«Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ο ιός καλπάζει» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς στον ΣΚΑΙ, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση επιχειρηματία της Ίου πως η κατάσταση είναι καλή και όλοι εμβολιασμένοι.
Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε να γίνει αντιληπτό ότι το θέμα δεν βρίσκεται στο γηγενή πληθυσμό, καθώς η μεγάλη αύξηση στα νησιά αυτά προέρχεται από την κατηγορία των κρουσμάτων που σχετίζονται με την εργασία στους χώρους εστίασης και διασκέδασης.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε ότι οι περισσότεροι επιχειρηματίες εφαρμόζουν τα μέτρα αλλά οι λίγοι που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα κάνουν τη διαφορά.
Για τη Μύκονο σχολίασε ότι έκλεισε μετά από 8 ημέρες, καθώς οι νέες συρροές σταμάτησαν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ξανακλείσει, μια εξέλιξη που απεύχεται η πολιτεία. «Εμείς δεν θέλουμε να πάρουμε κανένα μέτρο και να στοχοποιήσουμε τα νησιά» συμπλήρωσε «όταν όμως βλέπουμε πως υπάρχουν συρροές, εμείς πρέπει να προφυλάξουμε τους ανθρώπους».
Σχετικά με την αστυνόμευση ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι δεν μπορεί να βρίσκεται ένας αστυνομικός σε κάθε μπαρ και κλαμπ 24 ώρες το 24ωρο.


Latest News

Ένα δαχτυλίδι για τον Πάπα Φραγκίσκο - Πώς έσπασε ακόμη μια παράδοση αιώνων
Τι συμβολίζει το «Δαχτυλίδι του Ψαρά» του Πάπα Φραγκίσκου και γιατί θα καταστραφεί μετά το θάνατό του

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές