Την ανοδική του πορεία συνέχισε σήμερα για εντέκατη συνεχόμενη ημέρα το Bitcoin φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο του από τα μέσα Μαΐου.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε έως και στα 42.606 δολάρια, πριν υποχωρήσει και πάλι γύρω στα 41.400 δολάρια, αν και σταθερά πάνω από το σημείο αντίστασης των 40.000 δολαρίων, γεγονός που οι αναλυτές θεωρούν σημαντικό.

Θυμίζουμε πως μετά το ιστορικό υψηλό των 65.000 δολαρίων, στα μέσα Απριλίου, το Bitcoin όπως και ευρύτερα η αγορά των κρυπτονομισμάτων βίωσε σημαντικούς κλυδωνισμούς. Μάλιστα, πριν από δύο εβδομάδες το κυριότερο ψηφιακό νόμισμα είχε πέσει κάτω από το «μαξιλάρι» των 30.000 δολαρίων προκαλώντας εύλογο προβληματισμό στους αναλυτές του κλάδου.

Τελικά, μια σειρά ενθαρρυντικών δηλώσεων από επιφανή ονόματα όπως ο Έλον Μασκ της Tesla και η Κάθι Γουντ της Ark Investment Management, όπως και το «παιχνίδι» που έγινε γύρω από το ενδεχόμενο η Amazon να ξεκινήσει να δέχεται Bitcoin ως μέθοδο πληρωμής ήταν αρκετό για να ξαναφουντώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον. Μια τάση που υποστηρίχτηκε και από το καλό κλίμα στις διεθνείς αγορές μετά και τα νέα καθησυχαστικά μηνύματα από τη διήμερη συνεδρίαση της Fed.

Οι αναλυτές βλέπουν την ανοδική τάση στο κυριότερο ψηφιακό νόμισμα να συνεχίζεται, παρά τις όποιες διακυμάνσεις, προς την κατεύθυνση του επόμενου σημείου στήριξης στα 45.000 δολάρια. Αν και σε εκτιμήσεις του ο Πανκάτζ Μπαλανί της Delta Exchange, υποστήριξε πως το να «σπάσει» το όριο των 50.000 δολαρίων θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές