Φτηνότερες κούρσες ταξί και εκπτωτικά κουπόνια σε διάφορες εταιρείες εστίασης και ντελίβερι είναι το νέο δέλεαρ που αποφάσισε να προσφέρει η βρετανική κυβέρνηση προς την νεολαία και ευρύτερα τους κάτω των 30 ετών προκειμένου να τους πείσει να εμβολιαστούν.

Με τον κορωνοϊό να καλπάζει και πάλι στη Βρετανία λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, η κυβέρνηση Τζόνσον αγωνίζεται να βρει τρόπους να αυξήσει την προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα, τόσο στο ευρύ κοινό όσο κυρίως στη νεολαία που φαίνεται να αποτελεί βασικό κομμάτι της αλυσίδας του νέου κύματος.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως περίπου το 60% των Βρετανών ηλικίας 18 έως 25 ετών έχει κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση, όμως οι αρχές ανησυχούν διότι βλέπουν την κίνηση στα κέντρα να μειώνεται, αντί να αυξάνεται, ειδικά εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής και πανεπιστημιακής χρονιάς.

Ο πρωθυπουργός Μπορίς Τζόνσον ανακοίνωσε πρόσφατα πως τα κλάμπ και άλλοι χώροι με μεγάλη συγκέντρωση πλήθους θα απαιτούν υποχρεωτικά αποδεικτικό πλήρους εμβολιασμού στην είσοδο τους, από τα τέλη Σεπτεμβρίου, όμως ο θόρυβος που προκάλεσε ήδη η απόφαση αυτή και οι πιέσεις από το εσωτερικό των Τόρις, τον απέτρεψαν από να απαιτήσει ανάλογο μέτρο από τους φοιτητές στα πανεπιστήμια.

Η πρόταση για κάποιο χρηματικό μπόνους στους νέους προκειμένου να εμβολιαστούν, όπως τα 100 δολάρια που προσφέρουν πλέον οι ΗΠΑ ή τα 150 ευρώ που προσφέρει η Ελλάδα, συνάντησε αντιρρήσεις στο υπουργικό συμβούλιο. Έτσι, η εναλλακτική πρόταση που πρόσφερε έδαφος ήταν η πληρωμή σε… είδος μέσα από κουπόνια συνεργαζόμενων εταιρειών.

Αν και η λίστα των εταιρειών αναμένεται να διευρυνθεί τις επόμενες ημέρες, ήδη 30 εταιρείες δέχτηκαν να συνεργαστούν μετά από συμφωνία με τις αρχές. Ενδεικτικά, η Uber θα προσφέρει έκπτωση στις μετακινήσεις με οχήματα της, όπως και στα γεύματα του Uber Eats, ενώ η Bolt θα προσφέρει δωρεάν μετακίνηση από και προς το εμβολιαστικό κέντρο.

Έκπτωση στις παραδόσεις ντελίβερι θα προσφέρει και η εταιρεία του κλάδου Deliveroo, ενώ πολλές ακόμη εταιρείες εστίασης (όπως αλυσίδες πίτσας), αλλά και ψυχαγωγίας (όπως σινεμά) θα προστεθούν στην προσπάθεια για το… κοινό καλό.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
10.000 οδηγούς από την Ε.Ε. αναζητά ο Μπόρις Τζόνσον
Επικαιρότητα |

10.000 οδηγούς από την Ε.Ε. αναζητά ο Μπόρις Τζόνσον

Brexit και πανδημία είναι οι κύριοι λόγοι για τις ελλείψεις οδηγών βαρέων οχημάτων, κάτι που προκαλεί προβλήματα στον ανεφοδιασμό των πρατηρίων καυσίμων. Ο Μπόρις Τζόνσον αναγκαστικά στρέφεται στην Ε.Ε.

Pfizer – Αντισώματα για τουλάχιστον 6 μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό με το εμβόλιο
Επικαιρότητα |

Pfizer – Αντισώματα για τουλάχιστον 6 μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό με το εμβόλιο

Στους 3 μήνες δεν υπήρχε κανείς με τιμές εξουδετερωτικών αντισωμάτων κάτω από το όριο θετικότητος του 30%, ενώ 6 μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό μόνο το 2,59% (8 άτομα) είχε τιμές αντισωμάτων κάτω από 30% και 12% είχε τιμές κάτω του 50%.

Οικονόμου – Δεν αποκλείεται συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν
Επικαιρότητα |

Δεν αποκλείεται συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν

Ο κ. Οικονόμου, τόνισε πως «είμαστε πολύ καθαροί με την Τουρκία αναφορικά με τις διαφορές μας. Έχουν να κάνουν με την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Η δική μας πολιτική είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο».

Πλεύρης – Δωρεάν τα μονοκλωνικά αντισώματα όταν θα έρθουν στην Ελλάδα
Επικαιρότητα |

Δωρεάν τα μονοκλωνικά αντισώματα όταν θα έρθουν στην Ελλάδα

«Η Επιτροπή θα κρίνει σε ποιες περιπτώσεις θα χορηγούνται μονοκλωνικά αντισώματα και το κόστος τους θα καλύπτεται πλήρως από το κράτος», ξεκαθάρισε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.