O Νικ Σίαρς ήταν 17 ετών όταν βοήθησε στη δημιουργία μίας «φάρμας» για την εξόρυξη Bitcoin. Στα 18 του ήταν πλέον σε ηλικία να μπορέσει να αγοράσει νόμιμα bitcoin για πρώτη φορά. Και τώρα, στα 19 του, έχει αποφασίσει να κάνει καριέρα στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων καριέρα. Έτσι, γύρισε την πλάτη στο πανεπιστήμιο και μετακόμισε σε ένα δωμάτιο μέσα σε ένα data center της Ουάσιγκτον, με 4.500 «μηχανάκια» μικροτσίπ ASICs που χρησιμοποιούνται στις εξορύξεις crypto.

«Το δωμάτιό μου είναι ηχομονωμένο, ώστε να μην ακούω τα μηχανήματα όταν κλείνω την πόρτα μου, όμως σίγουρα κάνουν πολύ θόρυβο όταν έχω την πόρτα μου ανοικτή» επισημαίνει ο νεαρός Νικ, μιλώντας στο CNBC. Κάθε ένα από τα ASICs παράγουν ήχο μεγέθους 80 decibels, όμως δίνουν στον Σίαρς την αίσθηση πως βρίσκεται όσο πιο κοντά γίνεται στη δράση.

Εξάλλου, τα τελευταία δύο χρόνια, περνά σχεδόν τη κάθε του μέρα για να μάθει πώς δουλεύουν και πως επισκευάζονται τα μηχανήματα του crypto mining. Πιστεύει ότι η εκπαίδευση αυτή έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από ένα πανεπιστημιακό πτυχίο.

Άλλωστε, δεν χρειάστηκε κάποιο δίπλωμα για να μάθει την… τέχνη της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Χρειάστηκε μόνο να παρακολουθήσει κάποια online μαθήματα που «τρέχουν» Κινέζοι μηχανικοί, ώστε να τον βοηθήσουν να μάθει να δουλεύει και να επισκευάζει τον εξοπλισμό. Αλλά συνεχίζει να εκπαιδεύεται.

Τον περασμένο μήνα παρακολούθησε ένα virtual μάθημα πάνω στα ASICs και τον επόμενο μήνα σκοπεύει να παρακολουθήσει ζωντανά ένα μάθημα στην Ατλάντα, της Γεωργίας.

Για την κατανάλωση ενέργειας που χρησιμοποιούν οι εξορύξεις έχουν γραφτεί πολλά. Όμως, η συγκεκριμένη εγκατάσταση καλύπτεται ενεργειακά σε ποσοστό 100% από υδροηλεκτρική ενέργεια, καθώς η μονάδα είναι εγκαταστημένη δίπλα στο ποτάμι Κολούμπια, κοντά στο φράγμα Dalles. «Λατρεύουμε την ενεργειακή πηγή που έχουμε, είναι φτηνή και ανανεώσιμη» τονίζει.

Όσον αφορά τις απολαβές του, ως υπάλληλος ο Σίαρς βγάζει 54.000 δολάρια το χρόνο, συν επιπλέον ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη. Έσοδα δηλαδή που είναι κάτι παραπάνω από αρκετά για έναν 19χρονο, δίχως ιδιαίτερη μόρφωση ή πτυχία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή