Νέα δραματική προειδοποίηση για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την παγκόσμια έλλειψη μικροτσίπ και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην ανάκαμψη της γαλλικής βιομηχανίας αυτοκινήτου άρα και ευρύτερα της γαλλικής αγοράς, εξέδωσε σήμερα η γαλλική ομοσπονδία αυτοκινητοβιομηχανιών CCFA-PFA.

«Πιστεύουμε πως, πλέον, είναι δύσκολο να πιάσουμε το στόχο των 1,8 εκατ. πωλήσεων αυτή τη χρονιά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της.

Το γαλλικό λόμπι αυτοκινήτου είχε εκτιμήσει πως ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων θα κυμαινόταν φέτος σε ποσοστό 9-10%, όμως αναγκάζεται να υποβαθμίσει την πρόβλεψη αυτή, όχι ελλείψει αγοραστικού ενδιαφέροντος, αλλά επειδή πρακτικά δεν μπορεί να καλύψει τον απαραίτητο ρυθμό παραγωγής δίχως τις αναγκαίες πρώτες ύλες και δη, τους ημιαγωγούς.

Πέρυσι λόγω της κρίσης της πανδημίας που επηρέασε τόσο την παραγωγή όσο και το ενδιαφέρον των καταναλωτών, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων είχαν υποχωρήσει στα 1,65 εκατ. οχήματα από 2,21 εκατ. το 2019. Φέτος, λοιπόν, οι βιομηχανίες του κλάδου ήλπιζαν να καλύψουν το χαμένο έδαφος, αν και δεν είχαν υπολογίσει τις παρατεταμένες ελλείψεις σε πρώτες ύλες. Πραγματικά, ήδη όμιλοι όπως η Renault και η Stellantis έχουν ανακοινώσει πως οι επιδόσεις τους επηρεάζονται σοβαρά από τις διαταραχές στη ροή προσφοράς μικροτσίπ.

Μόνο τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της CCFA-PFA, οι νέες ταξινομήσεις κατέρρευσαν κατά 35% σε ετήσια βάση, αν και στο επτάμηνο η αγορά αυτοκινήτου μετρά κέρδη της τάξεως του 16% σε σχέση με το αντίστοιχο πρώτο επτάμηνο του 2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή