Ο Ιούλιος ξεκίνησε με μια αλλαγή στην κορυφή της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη, καθώς ο Γάλλος μεγιστάνας Μπερνάρ Αρνό κατάφερε να «πιάσει» και να αποκαθηλώσει τον Τζεφ Μπέζος από το θρόνο του, σύμφωνα με την παγκόσμια λίστα που καταρτίζει το περιοδικό Forbes.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε σαν αποτέλεσμα των διήμερων πιέσεων που δέχτηκε η μετοχή της Amazon, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου που ανακοίνωσε η εταιρεία, σε αντίθεση με την σταθερή πορεία της μετοχής του πολυσχιδούς κολοσσού στον κλάδο των ειδών πολυτελείας LVMH. Μόνο την Παρασκευή η μετοχή της Amazon υποχώρησε κατά 7,6%, κοστίζοντας 13,9 δισ. δολάρια από την προσωπική περιουσία του Μπέζος.

Τελικά με το κλείσιμο των αγορών, την Παρασκευή, ο τελικός απολογισμός άφησε κερδισμένο τον Γάλλο μεγιστάνα με μια διαφορά της τάξεως των 500 εκατ. δολαρίων, ήτοι συνολικά στα 192,9 δισ. δολάρια.
Οι δύο άντρες, αν και δραστηριοποιούνται σε δύο διαφορετικούς χώρους και έχουν αισθητά διαφορετικό προφίλ, φαίνεται πως κυνηγούν ο ένας τον άλλον εδώ και μήνες έχοντας βγει αμφότεροι λίαν κερδισμένοι από την κρίση.

Παρά το γεγονός πως οι επενδυτές και οι μέτοχοι είχαν τοποθετήσει ψηλά τον πήχη για την Amazon, η εταιρεία κατάφερε να αποκομίσει έσοδα ύψους 113 δισ. δολαρίων, ήτοι αύξηση ύψους 27% σε σχέση με πέρυσι και 7,8 δισ. δολάρια σε καθαρά κέρδη. Οι προβλέψεις για το τρίτο τρίμηνο κάνουν λόγο για έσοδα ύψους 106 έως 112 δισ. δολαρίων, κάτω από τα 119 δισ. που περίμεναν οι αναλυτές. Όμως, είναι σαφές πως συνολικά η έκρηξη του ηλεκτρονικού εμπορίου κατά τη διάρκεια της πανδημίας κατέληξε να ωφελήσει την εταιρεία.

Αντιστοίχως ο Αρνό έγινε κατά 100 δισ. δολάρια πλουσιότερος κατά την πρώτη χρονιά της πανδημίας, παρά το γεγονός πως η κρίση έπληξε βαριά τον κλάδο των ειδών πολυτελείας. Ο 72χρονος Μπερνάρ ελέγχει το 47% της LVMH, η κεφαλαιοποίηση της οποίας ξεπερνά τα 400 δισ. δολάρια. Ο όμιλος αριθμεί πάνω από 70 εταιρείες και brandnames όπως η Louis Vuitton, η Christian Dior, η Tiffany, η Moet & Chandon και η αλυσίδα Sephora.

Σημειωτέον πως μαζί με τον Μπέζος, φτωχότερη κατά 4,6 δισ. δολάρια λόγω της πτώσης της μετοχής της Amazon, έγινε και η πρώην σύζυγος του ΜακΚένζι Σκοτ, η οποία διαθέτει πλέον μια περιουσία της τάξεως των 56 δις. δολαρίων που την κατατάσσει στην 22η θέση των πλούσιων του πλανήτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή