Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό ύψους 85 εκατ. δολαρίων κατέληξε με συνδρομητές της η Zoom Video Communications, δεσμευόμενη παράλληλα πως θα τροποποιήσει τους κανόνες ασφαλείας της.

Η υπόθεση αφορά ομαδική αγωγή που είχαν καταθέσει συνδρομητές που κατήγγειλαν την εταιρεία για παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων, καθώς τα είχε μοιραστεί με έτερες πλατφόρμες. όπως το Facebook, το LinkedIn αλλά και η Google. Υποστήριζαν επίσης πως οι συναντήσεις μέσω Zoom διαταράσσονταν από χάκερς μέσω μιας πρακτικής που ονομάζεται Zoombombing.

Η εταιρεία αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά αποφάσισε να λύσει το θέμα με έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό, που απομένει να επικυρωθεί από δικαστήριο του Σαν Χοσέ, στη Καλιφόρνια.

Επίσης, πέρα από την αποζημίωση που θα καταβάλλει, συμφώνησε να τροποποιήσει το πλαίσιο ασφαλείας της έτσι ώστε οι χρήστες να λαμβάνουν ειδοποίηση για τη χρήση apps από τρίτα μέρη, ενώ δέχτηκε να υποβάλλει το προσωπικό της σε επιπλέον εκπαίδευση σε θέματα διαχείρισης και προστασίας των ατομικών δεδομένων.

Σημειωτέον πως η Zoom κέρδισε περίπου 1,3 δισ. δολάρια από συνδρομές στην υπηρεσία των Zoom Meetings. Συνολικά δε, ο αριθμός των χρηστών/πελατών της εξαπλασιάστηκε μέσα στην πανδημία, καθώς τα περιοριστικά μέτρα υποχρέωσαν εκατομμύρια εργαζομένους να δουλεύουν από το σπίτι. Ε

ίναι χαρακτηριστικό πως από 82.900 πελάτες τον Ιανουάριο του 2020, τον Απρίλιο του 2021 είχε φτάσει τους 497.000. Ωστόσο, ο ρυθμός ανάπτυξης των χρηστών είναι πιθανόν να υποχωρήσει σταδιακά, καθώς ο κόσμος επιστρέφει στα γραφεία και στα πανεπιστήμια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή