Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό ύψους 85 εκατ. δολαρίων κατέληξε με συνδρομητές της η Zoom Video Communications, δεσμευόμενη παράλληλα πως θα τροποποιήσει τους κανόνες ασφαλείας της.

Η υπόθεση αφορά ομαδική αγωγή που είχαν καταθέσει συνδρομητές που κατήγγειλαν την εταιρεία για παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων, καθώς τα είχε μοιραστεί με έτερες πλατφόρμες. όπως το Facebook, το LinkedIn αλλά και η Google. Υποστήριζαν επίσης πως οι συναντήσεις μέσω Zoom διαταράσσονταν από χάκερς μέσω μιας πρακτικής που ονομάζεται Zoombombing.

Η εταιρεία αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά αποφάσισε να λύσει το θέμα με έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό, που απομένει να επικυρωθεί από δικαστήριο του Σαν Χοσέ, στη Καλιφόρνια.

Επίσης, πέρα από την αποζημίωση που θα καταβάλλει, συμφώνησε να τροποποιήσει το πλαίσιο ασφαλείας της έτσι ώστε οι χρήστες να λαμβάνουν ειδοποίηση για τη χρήση apps από τρίτα μέρη, ενώ δέχτηκε να υποβάλλει το προσωπικό της σε επιπλέον εκπαίδευση σε θέματα διαχείρισης και προστασίας των ατομικών δεδομένων.

Σημειωτέον πως η Zoom κέρδισε περίπου 1,3 δισ. δολάρια από συνδρομές στην υπηρεσία των Zoom Meetings. Συνολικά δε, ο αριθμός των χρηστών/πελατών της εξαπλασιάστηκε μέσα στην πανδημία, καθώς τα περιοριστικά μέτρα υποχρέωσαν εκατομμύρια εργαζομένους να δουλεύουν από το σπίτι. Ε

ίναι χαρακτηριστικό πως από 82.900 πελάτες τον Ιανουάριο του 2020, τον Απρίλιο του 2021 είχε φτάσει τους 497.000. Ωστόσο, ο ρυθμός ανάπτυξης των χρηστών είναι πιθανόν να υποχωρήσει σταδιακά, καθώς ο κόσμος επιστρέφει στα γραφεία και στα πανεπιστήμια.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ενεργειακή κρίση – Γιατί η Gazprom κατηγορείται για χειραγώγηση των τιμών που πλήττουν την ευρωπαϊκή αγορά
Διεθνή |

Η απειλή της ενεργειακής κρίσης και ο... ύποπτος ρόλος της Gazprom

Σύμφωνα με τους οπαδούς της θεωρίας, σκοπός της Μόσχας είναι να ωθήσει τις τιμές σε τόσο υψηλά επίπεδα, ώστε η Γερμανία να σπεύσει να εγκρίνει, δίχως επιφυλάξεις, το αμφιλεγόμενο πολιτικά έργο του Nord Stream 2, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε πρόσφατα

Βρετανία – Καμπανάκι κινδύνου για τις αυξημένες ενεργειακές τιμές και τις ελλείψεις σε τρόφιμα
Διεθνή |

Βρετανία καμπανάκι κινδύνου για τις αυξημένες ενεργειακές τιμές

Έκτακτη συνάντηση με παράγοντες του εγχώριου ενεργειακού κλάδου πραγματοποίησε ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας και Επιχειρηματικότητας, Κβάσι Κβαρτένγκ σε μια προσπάθεια να βρεθούν λύσεις για την κρίση εν όψει και του χειμώνα