Ο αυστραλιανός εθνικός αερομεταφορέας Qantas ανακοίνωσε ότι προχωρά σε αναστολή εργασίας για 2.500 εργαζομένους της καθώς τα κλειστά σύνορα της Αυστραλίας οδηγούν αναπόφευκτα σε μείωση των αεροπορικών πτήσεων στη χώρα. Η Qantas σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι που πλήττονται από το μέτρο αυτό – πιλότοι, πληρώματα καμπίνας και εργαζόμενοι στην επίγεια εξυπηρέτηση των αεροδρομίων- με έδρα κυρίως στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, θα τεθούν εκτός εργασίας για δύο μήνες.

Η Qantas και η χαμηλού κόστους θυγατρική της, Jetstar, είχαν επιστρέψει στις εσωτερικές πτήσεις, περίπου στα επίπεδα προ πανδημίας, όταν η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού έκανε την εμφάνισή της στην πόλη του Σίδνεϊ, που αποτελεί την εστία αυτής της νέας επιδημικής έξαρσης. Το lockdown το οποίο έχει επιβληθεί εδώ και έξι εβδομάδες, αναμένεται να διαρκέσει άλλους δύο μήνες. Επίσης τοπικά lockdown συμβαίνουν και σε άλλες περιοχές της Αυστραλίας, κυρίως στο νοτιοανατολικό Κουίνσλαντ.

Οι μεταγενέστεροι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και το κλείσιμο των τοπικών συνόρων οδήγησαν τις εσωτερικές πτήσεις της Qantas ξανά σε χαμηλά επίπεδα της τάξης του 40% σε σύγκριση με τα αντίστοιχα πριν από την πανδημία. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο τον Ιούνιο ακυρώθηκαν περίπου 5.000 εσωτερικές πτήσεις. Πάντως η εταιρεία ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται για απολύσεις καθώς το μέτρο των αναστολών εργασίας έχει προσωρινό χαρακτήρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως