Συνεχίζεται η μαραθώνια προσπάθεια των τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση της μεγάλης βλάβης της γραμμής μέσης τάσης που ηλεκτροδοτεί 5.000 καταναλωτές στη Βαρυμπόμπη και τμήμα των Αδαμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 11 το βράδυ τα συνεργεία του Διαχειριστή κατάφεραν να δώσουν ρεύμα στην πλατεία της Βαρυμπόμπης προκειμένου να λειτουργήσουν καταστήματα με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της περιοχής. Οι προσπάθειες των τεχνικών θα συνεχιστούν για την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης της μίας εκ των πέντε γραμμών μέσης τάσης που έχει μείνει σβηστεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση νωρίτερα του ΔΕΔΔΗΕ, αυτή έχει υποστεί ολική καταστροφή και για την αποκατάστασή της απαιτείται η αντικατάσταση 230 στύλων Μέσης και Χαμηλής Τάσης, εργασίες επιθεώρησης, συντήρησης και αντικατάστασης σε 10 περίπου χιλιόμετρα Δικτύου Μέσης Τάσης, 33 υποσταθμούς Μέσης Τάσης και 30 χιλιόμετρα Δικτύου Χαμηλής Τάσης καθώς επίσης και εργασίες στις παροχές Χαμηλής Τάσης.

Επί τόπου βρίσκονται περισσότερα από 200 άτομα τεχνικό προσωπικό (συνεργεία ΔΕΔΔΗΕ και συνεργαζόμενων εργολάβων), τα οποία εργάζονται πυρετωδώς σε όλα τα σημεία που είναι δυνατή η πρόσβαση.

Η Κως

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε ότι και αύριο Πέμπτη 5 Αυγούστου θα συνεχιστεί το πρόγραμμα εκ περιτροπής διακοπών ηλεκτροδότησης στο νησιωτικό σύμπλεγμα Κω- Καλύμνου.

Οι μονάδες του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής στην Κω συνεχίζουν να παρουσιάζουν τεχνικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειμμα ισχύος.

Οι διακοπές γίνονται ανά περιοχή και διαρκούν 1,5 ώρα. Αναλυτικά για το πρόγραμμα και τις περιοχές υπάρχει σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ

Η Β. Εύβοια και η Ηλεία

Μεγάλες διακοπές ρεύματος έχουν σημειωθεί στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας και της Ηλείας.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε γίνει νωρίτερα από τον ΔΕΔΔΗΕ τουλάχιστον εννέα οικισμοί στη Β. Εύβοια είναι χωρίς ρεύμα. Σε ορισμένους εξ αυτών ο Διαχειριστής έχει προχωρήσει προληπτικά στην περικοπή φορτίων για λόγους ασφαλείας.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Αποθήκευση ενέργειας – Ελάφρυνση κατά 240 εκατ. ευρώ του ενεργειακού κόστους μόνο με 2 μεγάλα έργα
Ενέργεια |

Αποθήκευση ενέργειας: Ελάφρυνση κατά 240 εκατ. ευρώ του ενεργειακού κόστους μόνο με 2 μεγάλα έργα

Πως το κράτος δεν θα δαπανούσε 150 εκ. ευρώ για την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος. Η σημασία της αντλησιοταμίευσης στην Αμφιλοχία και της ΥΑΦΑ Ν. Καβάλας.

Σκιές… Κίτρινων Γιλέκων πάνω από την «πράσινη Ευρώπη»
Green |

Σκιές… Κίτρινων Γιλέκων πάνω από την «πράσινη Ευρώπη»

Οι διαρκείς και εκρηκτικές αυξήσεις στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, που αποτυπώνουν – ανάμεσα στα άλλα – το κόστος της μετάβασης στο νέο μοντέλο της οικονομίας, προκαλούν ήδη κοινωνικές και πολιτικές αναταράξεις

Καύση άνθρακα – Τρία στα τέσσερα εργοστάσια απορρίφθηκαν μετά τη συμφωνία του Παρισιού
Green |

Τρία στα τέσσερα εργοστάσια άνθρακα απορρίφθηκαν μετά τη συμφωνία του Παρισιού

Το παγκόσμιο δίκτυο νέων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με χρήση άνθρακα έχει καταρρεύσει μετά από την επίτευξη της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα, το 2015, σύμφωνα με νεότερη έρευνα