Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε συμβόλαιο με την αμερικανική εταιρεία Novavax για την προμήθεια μέχρι και 200 εκατομμυρίων εμβολίων κατά της Covid-19, ανακοίνωσε η Κομισιόν.

Βάσει του συμβολαίου, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα είναι σε θέση να προμηθευτούν 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Novavax, με περιθώριο επιπλέον 100 εκατομμυρίων δόσεων μέχρι το 2023, μόλις το σκεύασμα λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κομισιόν.

«Καθώς νέες παραλλαγές του κορονοϊού εξαπλώνονται στην Ευρώπη και στον κόσμο, αυτό το νέο συμβόλαιο με μία εταιρεία που ήδη δοκιμάζει επιτυχώς το εμβόλιό της κατά των παραλλαγών αυτών αποτελεί επιπλέον διασφάλιση για την προστασία του πληθυσμού μας», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η συμφωνία θα επιτρέψει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να παραλάβουν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της Novavax από το τελευταίο τρίμηνο του έτους, διευκρινίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Novavax επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της την συμφωνία και διαβεβαίωσε ότι εργάζεται για να ολοκληρώσει την αίτηση προς την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή για έγκριση εντός του τρίτου τριμήνου του έτους, ενώ η προμήθεια των πρώτων δόσεων θα ξεκινήσει μετά την έγκριση του EMA.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα