Ο Λευκός Οίκος απέρριψε σήμερα την έκκληση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για ένα μορατόριουμ στη χορήγηση των λεγόμενων αναμνηστικών δόσεων για την Covid-19, εκτιμώντας ότι οι ΗΠΑ δεν χρειάζεται να επιλέξουν αν θα χορηγήσουν μια τρίτη δόση στους πολίτες τους ή αν θα δωρίσουν τα εμβόλια στις φτωχές χώρες.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι είπε ότι δεν τίθεται θέμα «επιλογής». «Πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα κάνουμε και τα δύο» και «δεν είναι ανάγκη να επιλέξουμε» αν θα χορηγηθεί τρίτη δόση στους Αμερικανούς –κάτι που εξάλλου δεν έχει αποφασιστεί επισήμως– ή αν θα βοηθηθούν οι φτωχότερες χώρες.

Η Ψάκι είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη δώσει πάνω από 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε διάφορες χώρες, δηλαδή περισσότερες από όλες τις άλλες χώρες του κόσμου όλες μαζί.

Μέχρι σήμερα οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν πάρει μια απόφαση για το πότε και αν θα αρχίσουν να χορηγούν αναμνηστικές δόσεις. Η Γερμανία και το Ισραήλ έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς, κυρίως σε ηλικιωμένους και σε ευάλωτα άτομα.

Νωρίτερα σήμερα ο ΠΟΥ ζήτησε να αναβληθούν αυτές οι εκστρατείες εμβολιασμού τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ώστε να εξομαλυνθεί σε αυτό το διάστημα η «εμβολιαστική ανισότητα» μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα