Στην αναβάθμιση των εκτιμήσεων της για την πορεία του αμερικανικού δείκτη S&P 500 προχώρησε η Goldman Sachs, διαβλέποντας πως η ενδυνάμωση της Wall Street θα συνεχιστεί.

Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός γίγαντας ανέβασε την πρόβλεψη του για την τιμή-στόχο του S&P 500 μέχρι τα τέλη της χρονιάς στις 4.700 μονάδες από τις 4.300 μονάδες που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση της. Η νέα πρόβλεψη αντιστοιχεί σε αύξηση τουλάχιστον 7% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο του δείκτη στις 4.402 μονάδες και αναλογεί σε άλμα της τάξεως του 17% σε ετήσια βάση για τον δείκτη των blue chip.

Όσον αφορά τα κέρδη ανά μετοχή των επιχειρήσεων του δείκτη, η νέα πρόβλεψη της τράπεζας κάνει λόγο για θεαματικό άλμα ύψους 45% σε ετήσια βάση, στα 207 δολάρια κατά μέσο όρο, αντί των 193 δολαρίων της προηγούμενης πρόβλεψης.

Πιο ψηλά και το 2022

Η αναβάθμιση των προβλέψεων αφορά δε, και την επόμενη χρονιά, καθώς το νέο κλείσιμο του S&P 500 στα τέλη του 2022 τοποθετείται πλέον στις 4.900 μονάδες, αντί των 4.600 μονάδων.

Σύμφωνα με την Goldman Sachs η επί τα βελτίω αναθεώρηση ήρθε σαν αποτέλεσμα των υψηλότερων από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων του δείκτη, αλλά και των παρατεταμένων χαμηλών επιτοκίων. Μάλιστα, αν τα χαμηλά επιτόκια διατηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τη Fed και δεν υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις από το μέτωπο των εκτιμώμενων ρυθμών ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, δεν αποκλείεται η άνοδος του δείκτη να φτάσει έως και στις 4.950 μονάδες.

«Περιμένουμε πως η ανάπτυξη της κερδοφορίας (των εταιρικών αποτελεσμάτων) θα είναι η κινητήριος δύναμη στις αποδόσεις των αμερικανικών μετοχών κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021 και το 2022, όπως ήταν και μέχρι τώρα φέτος» σχολίασε σε σημείωμα του ο στρατηγικός αναλυτής της τράπεζας, Ντέιβιντ Κόστιν.

Αναφορικά με την αγορά ομολόγων, το βασικό σενάριο της Goldman Sachs θεωρεί πως η απόδοση του 10ετούς θα ανέβει έως το 1,6% μέχρι τα τέλη της χρονιάς, από τα επίπεδα του 1,2% περίπου που βρίσκεται τώρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street