Θετικά έκλεισαν σχεδόν στο σύνολο τους οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα Πέμπτη, στον απόηχο της ανακοίνωσης εταιρικών κερδών και της απόφασης της Τράπεζας της Αγγλίας να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο στο ιστορικό χαμηλό του 0,1%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600 έκλεισε με άνοδο 0,37% στις 469,96 μονάδες. Οι κλάδοι των εταιρειών αναψυχής και ταξιδίου κατέγραψαν κέρδη 3,7% , ενώ σε θετικό έδαφος κινήθηκαν όλοι οι επιμέρους κλάδοι και χρηματιστήρια.

Ο γερμανικός DAX διαμορφώθηκε στις 15.744,67 μονάδες, αυξημένος κατά 0,33%, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε αύξηση κατά 0,52% στις 6.781,19 μονάδες. Το Λονδίνο έκλεισε στο κόκκινο, η μοναδική πτωτική αγορά, με τον FTSE 100  να υποχωρεί στις 7.120,43 μονάδες, πτώση της τάξης του 0,5%. Στη περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε άνοδο κατά 0,69% στις 25.665,55 μονάδες.

Οι αγορές στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού έκλεισαν με μεικτή εικόνα λόγω των αβεβαιοτήτων που δημιουργεί η πολιτική της Κίνας και η εξάπλωση της πανδημίας στην περιοχή.

Σε θετικό έδαφος κινούνται σήμερα οι επιμέρους δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές έλαβαν το θετικό σήμα που επιζητούσαν από την αγορά εργασίας με αφορμή τα νέα στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας που διαμορφώθηκαν στα αναμενόμενα ή και καλύτερα επίπεδα.

Πίσω στην Ευρώπη, η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε αμετάβλητη την νομισματική πολιτική της αλλά προειδοποίησε για αναμενόμες πληθωριστικές πιέσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Τα μέλη της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής ψήφισαν ομόφωνα να παραμείνει αμετάβλητο το επιτόκιο δανεισμού στο ιστορικό χαμηλό επίπεδο του 0,1%, στο οποίο βρίσκεται από το Μάρτιο του 2020  και 7-1 υπέρ του να παραμείνει το υπάρχον πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αξίας 895 δισ.στερλίνων. Η κεντρική τράπεζα επίσης ανβάθμισε τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό, εκτίμηση αναμένομενη από τους οικονομολόγους.

Τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου των επιχειρήσεων συνεχίζουν να διαμορφώνουν το κλίμα στις χρηματιστηριακές συνεδριάσεις. Σήμερα Πέμπτη ανακοίνωσαν την κερδοφορία τους μια σειρά από μεγάλα ονόματα όπως Siemens, Adidas, Merck, Bayer, Intesa Sanpaolo και WPP. 

Η Adidas αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για φέτος, παρά τη μείωση των πωλήσεων στην Κίνα, λόγω του μποϋκοτάζ που ασκούν οι καταναλωτές στον κολοσσό των αθλητικών ειδών, αντιδρώντας στη θέση που έλαβε η εταιρεία κατά των καταπατήσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Η μετοχή της σημείωσε πτώση 5,6%.

Ο φαρμακευτικός κολοσσός Merck KGaA ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, λόγω της αυξημένης ζήτησης εργαστηριακού εξοπλισμού και προμηθειών για την ανάπτυξη θεραπειών και εμβολίων Covid-19. Η μετοχή της σημείωσε άνοδο 6,7%.

Διπλάσια κέρδη ανακοίνωσε ο γαλλικός τραπεζικός όμιλος Credit Agricole το δεύτερο τρίμηνο, τα οποία ανήλθαν σε 1,97 δισ. ευρώ από 954 εκατ. ευρώ πέρυσι. Η άνοδος πιστώνεται στα κυβερνητικά προγράμματα στήριξης της οικονομίας και στη μείωση των χρεώσεων επισφαλών δανείων που σχετίζονται με την πανδημία. Η μετοχή της υποχώρησε κατά 0,2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές