H Διϋπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ), υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ενέκρινε σήμερα την ένταξη του έργου της εταιρείας ELIVI HOTELS στη Σκιάθο στις στρατηγικές επενδύσεις. Το νέο, πολυτελές τουριστικό θέρετρο του οποίου ο προϋπολογισμός εκτιμάται στα 52 εκατ. ευρώ, έρχεται να συμπληρώσει την υφιστάμενη επένδυση της εταιρείας με το ξενοδοχείο-ορόσημο ELIVI SKIATHOS στην ευρύτερη περιοχή των φημισμένων Κουκουναριών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα έχει συνολική δυναμικότητα 267 δωματίων και 534 κλινών σε έκταση 129 στρεμμάτων και θα χαρακτηρίζεται από ήπια δόμηση με συντελεστή στο 0.15%. Ειδικότερα, θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο κατηγορίας 5* με 58 δωμάτια, 154 επιπλωμένα διαμερίσματα/bungalows καθώς και 55 exclusive επιπλωμένα διαμερίσματα και bungalows διαφόρων τύπων. Επιπλέον, θα περιλαμβάνει πολυτελές κέντρο ευεξίας και spa με σύγχρονο γυμναστήριο, ένα κεντρικό εστιατόριο και δύο θεματικά, και δύο αίθουσες συνεδριάσεων, ενώ παράλληλα προβλέπεται και δημιουργία τουριστικής λιμενικής εγκατάστασης για τις ανάγκες της επένδυσης. Ο εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης του νέου επενδυτικού σχεδίου ορίζεται στα τέσσερα έτη.

H επένδυση αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της τοπικής απασχόλησης με 320 νέες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία του θερέτρου, αναφέρει η ανακοίνωση. Παράλληλα, προβλέπεται η δυναμική στήριξη των τοπικών προμηθευτών, με τις δαπάνες από πλευράς επενδυτή να υπολογίζονται συνολικά στα €9 εκατ. κατά την φάση της κατασκευής και σε €11 εκατ. ετησίως, κατά τη φάση της λειτουργίας. Η συγκεκριμένη επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία για την Ελληνική οικονομία ύψους μέχρι €268 εκατ. μέσα σε 20 έτη.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης, η ELIVI HOTELS εγγυάται ότι θα διαθέτει 0,1% του κύκλου εργασιών της για έργα και δράσεις περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης (Environmental Social Governance, ESG) που θα μπορούν να παράξουν αξία και να διαμορφώσουν αποτελεσματικές στρατηγικές με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Μεταξύ άλλων, σχεδιάζει και την απόκτηση γαλάζιας σημαίας στις παραλίες που θα αξιοποιεί, τη δημιουργία δασικών μονοπατιών και ζωνών πυροπροστασίας σε συνεργασία με αρμόδιες αρχές, την υποστήριξη bike-friendly υποδομών, αλλά και την πραγματοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κοινών σε σχέση με το περιβάλλον.

Η Βιβή Ναθαναηλίδου, Αντιπρόεδρος της ELIVI HOTELS SA., δηλώνει: “Συνεχίζουμε να επενδύουμε στρατηγικά στον Ελληνικό τουρισμό και στη Σκιάθο, με όραμα να μετατρέψουμε το ELIVI SKIATHOS σε ένα κορυφαίο πολυτελή και αειφόρο προορισμό, παγκόσμιας εμβέλειας. Η επένδυση αυτή θα προσελκύσει υψηλού επιπέδου επισκέπτες απ΄όλο τον κόσμο, αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν του νησιού, επιμηκύνοντας την τουριστική περίοδο, και δημιουργώντας εκατοντάδες, νέες θέσεις εργασίας. Είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε την στήριξη του συνόλου της Ελληνικής πολιτείας”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Καθαρά Δευτέρα: Ποιοι είναι οι 15 top καρναβαλικοί προορισμοί των Ελλήνων
Τουρισμός |

Πού θα κάνουν Καθαρά Δευτέρα οι Έλληνες – Οι 15 top καρναβαλικοί προορισμοί

«Καρφίτσα δεν πέφτει» στους πιο δημοφιλείς προορισμούς του καρναβαλιού – Ξεκίνησε από νωρίς σήμερα η μαζική έξοδος των εκδρομέων με την πληρότητα στα καταλύματα να ξεπερνά το 90%