Στα 64,5 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ύψος της νέας τουριστικής επένδυσης που σχεδιάζει η Elivi Hotels AE., στη Σκιάθο, με στόχο να αποτελέσει έναν ελκυστικό προορισμό πολυτελείας στο νησί, την Ελλάδα, αλλά και τη Μεσόγειο.

Η εταιρεία Elivi Hotels A.E., λειτουργεί ήδη το ξενοδοχειακό συγκρότημα Elivi Skiathos πάνω από τη φημισμένη παραλία Κουκουναριές, και στοχεύει στη δημιουργία ενός επιπλέον συγκροτήματος πλησίον του υφιστάμενου δυναμικότητας 267 δωματίων – 534 κλινών, για το οποίο ολοκληρώθηκε ήδη η δημόσια διαβούλευση στην Enterprise Greece.

Το έργο που αναμένεται να ενταχθεί σύντομα στι επενδύσεις fast track, θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια κατά 60%, ενώ το υπόλοιπο θα καλυφθεί από τραπεζικό δανεισμό. Η μέτοχος εταιρεία της Elivi Hotels A.E., η ΤΕΝΑ ΑΤΕΒΕ, προτίθεται να χρηματοδοτήσει το επενδυτικό σχέδιο με μελλοντικές αυξήσεις κεφαλαίου στις οποίες θα συμμετάσχει.

Με βάση τον υφιστάμενο σχεδιασμό, για την πλήρη υλοποίηση της επένδυσης αναμένεται να απαιτηθούν περίπου τέσσερα έτη.

Όπως τονίζεται από κύκλους της εταιρείας, η νέα επένδυση αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της τοπικής απασχόλησης, ενώ, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις δαπάνες κατά την κατασκευαστική περίοδο όσο και τις δαπάνες κατά τη λειτουργία αλλά και τα άμεσα δημόσια έσοδα, η επένδυση δύναται να δημιουργήσει σε όλο το εύρος της εφοδιαστικής αλυσίδας δημόσια έσοδα ύψους 152 εκατ. ευρώ και μια συνολική προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία ύψους μέχρι 268 εκατ. ευρώ μέσα σε 20 έτη.

Η Elivi Hotels A.E. εκμεταλλεύεται ήδη το ιστορικό «Ξενία» της Σκιάθου, το οποίο επαναλειτούργησε έπειτα από ριζική ανακατασκευή το 2018 ως  νέο πεντάστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα Elivi Skiathos, συνολικής δυναμικότητας 161 δωματίων, που βρίσκεται στην διάσημη παραλία Κουκουναριές και εκτείνεται στη γύρω περιοχή. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα ενώνεται και με την παραλία Αμπελάκια που βρίσκεται μπροστά από το Elivi Skiathos.

Το εν λόγω ξενοδοχείο καταγράφει ήδη μια εντυπωσιακή πορεία παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν πέρυσι και φέτος στον παγκόσμιο τουρισμό λόγω της πανδημίας.

Όπως σημειώνει στον «ot.gr» η κ. Λένα Βελισσαρίδου, εμπορική διευθύντρια του Elivi Skiathos, αναφορικά με την έως τώρα πορεία της σεζόν και των κρατήσεων στο ξενοδοχείο, «με χαρά διαπιστώνουμε ότι κάθε σεζόν το Elivi Skiathos γίνεται όλο και πιο αγαπητό στο κοινό. Φέτος για εμάς είναι μια πολύ καλή χρονιά, καθώς σημειώνουμε ιδιαίτερα υψηλές πληρότητες αγγίζοντας τα νούμερα του 2019, με τις προβλέψεις και για τους επόμενους δύο μήνες να είναι αρκετά ενθαρρυντικές. Μάλιστα, το κενό της αγοράς της Μεγάλης Βρετανίας φαίνεται να έχει έως τώρα καλυφθεί από άλλες εισερχόμενες αγορές, κυρίως από τη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη».

Επιθυμώντας να συνδράμει ακόμα περισσότερο στην ανάδειξη της Σκιάθου, η μέτοχος εταιρεία TENA ATEBE, της οικογένειας Ναθαναηλίδη, σχεδιάζει «οι νέες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις να αποτελέσουν σημείο αναφοράς στη σύγχρονη εξατομικευμένη πολυτελή διαμονή, να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό, ενώ παράλληλα θα διασφαλίζουν υψηλές αποδόσεις των επενδυμένων κεφαλαίων».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές