Η Amazon έδωσε οδηγία σε όλους τους υπαλλήλους της, στην αμερικανική επικράτεια, να φορούν μάσκα κατά την εργασία τους, ανεξάρτητα από το εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι, καθώς η εξαιρετικά μολυσματική μετάλλαξη δέλτα της COVID-19 σαρώνει τις ΗΠΑ.

Πολλές εταιρείες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ενισχύσει την πολιτική τους σχετικά με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, αφού η μετάλλαξη δέλτα ανάγκασε το υπουργείο Υγείας να αλλάξει την πολιτική του και να υποδείξει πως ακόμη και τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα θα πρέπει να φοράνε μάσκες.

«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε τις οδηγίες της κυβέρνησης και θα συνεργαζόμαστε στενά με κορυφαίους επαγγελματίες υγείας, λαμβάνοντας υπόψη μας τις συμβουλές και τις συστάσεις τους καθώς συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για να διασφαλίσουμε ότι τα κτίριά μας είναι υγειονομικώς ασφαλή για το προσωπικό μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Amazon.

Τον περασμένο μήνα, μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Google και η Facebook, ζήτησαν από τους υπαλλήλους τους στις ΗΠΑ να εμβολιαστούν ως προϋπόθεση για να επιστρέψουν στα γραφεία τους, ενώ η Twitter ανακοίνωσε ότι έκλεισε τα γραφεία της που είχαν ξανανοίξει στη χώρα.

Η Amazon επέκτεινε επίσης τις ημερομηνίες τηλεργασίας για τους υπαλλήλους της στις ΗΠΑ έως τις 3 Ιανουαρίου.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως ξεπέρασαν τα 200 εκατομμύρια, ενώ τα κρούσματα στις ΗΠΑ ανήλθαν στα 35,62 εκατομμύρια την Πέμπτη, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή