Για δημόσια εγγραφή στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ετοιμάζεται η ByteDance, ήτοι η μητρική εταιρεία του TikTok, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, παρά το κυνήγι που έχουν ξεκινήσει οι κινεζικές εποπτικές αρχές εναντίον των εγχώριων τεχνολογικών ομίλων.

Συγκεκριμένα, η ByteDance φαίνεται πως αναβιώνει το σχέδιο της για δημόσια εγγραφή, την οποία θα δρομολογήσει είτε μέσα στο τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς ή το αργότερο στις αρχές του 2022.

Θυμίζουμε πως το IPO της εταιρείας είχε οριστεί κανονικά για φέτος, όμως η διοίκηση αποφάσισε να καθυστερήσει προκειμένου οι συνθήκες να είναι πιο ευνοϊκές και να έχει καταλαγιάσει και η πίεση που δέχεται από τις κινεζικές εποπτικές αρχές, που την έχουν βάλει στο μικροσκόπιο για το ζήτημα της προστασίας της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων.

Μάλιστα, αρχική πρόθεση της εταιρείας, δεδομένης της υψηλής δημοτικότητας του TikTok στη Δύση και δη, στη νεολαία, ήταν να επιχειρήσει μια δημόσια εγγραφή σε δυτικό χρηματιστήριο, ιδανικά στη Νέα Υόρκη, όμως το κυνήγι των κινεζικών αρχών την απέτρεψε. Ειδικά δε, αφότου έγινε σαφές πως οι δημόσιες εγγραφές των κινεζικών επιχειρήσεων και δη, του τεχνολογικού κλάδου στο εξωτερικό θα περνούν από… κόσκινο. Και η ByteDance δεν θέλει να κάνει το λάθος της Didi Chuxing, που προχώρησε με την ύψους 4,4 δισ. δολαρίων δημόσια εγγραφή της στη Νέα Υόρκη, εξοργίζοντας το Πεκίνο με τις γνωστές συνέπειες που ακολούθησαν με την έναρξη έρευνας εναντίον της από την ειδική υπηρεσία κυβερνοασφάλειας της Κίνας.

Θυμίζουμε πως τα έσοδα της ByteDance υπερδιπλασιάστηκαν πέρυσι ξεπερνώντας τα 34 δισ. δολάρια και τα κέρδη της εκτοξεύτηκαν στα 19 δισ. δολάρια χάρη στην αυξανόμενη δημοτικότητα της πλατφόρμας του TikTok, το οποίο πλέον αριθμεί πάνω από 1,9 δισ. ενεργούς χρήστες το μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή