Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι εξελίξεις, τις τελευταίες ώρες, γύρω από το σκάνδαλο που ξέσπασε στους κόλπους της Alibaba Group Holding Ltd, όταν υπάλληλος κατήγγειλε πως δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση τόσο από το αφεντικό της όσο και από πελάτη και πως η εταιρεία αντέδρασε χλιαρά στη καταγγελία της. Μάλιστα, μετά το θόρυβο που ξέσπασε στα social media, η διοίκηση έθεσε από το πρωί σε διαθεσιμότητα σειρά στελεχών της.

Η υπάλληλος δημοσίευσε online την καταγγελία της, μέσα από ένα κείμενο επτά σελίδων, η οποία διαδόθηκε γρήγορα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δη, το Weibo, που είναι η κινεζική πλατφόρμα ανάλογη του Twitter. Οι αστυνομικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα σήμερα το πρωί, ενώ μέσω του εκπρόσωπου της εταιρείας ανακοινώθηκε η πρόθεση της Alibaba να πάρει άμεσα μέτρα. «Η Alibaba Group έχει πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι σε επεισόδια σεξουαλικών παρατυπιών, καθώς προτεραιότητα της είναι να διασφαλίζει ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για όλους τους εργαζομένους» ανέφερε επισήμως.

Η υπάλληλος υποστήριξε πως το επεισόδιο έλαβε χώρα, ενώ βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι με τον προϊστάμενο της. Υποστήριξε πως εξαναγκάστηκε να πάει στο ταξίδι κατόπιν πίεσης του αφεντικού της να τον συνοδεύσει, προκειμένου να συναντήσουν έναν σημαντικό πελάτη σε άλλη πόλη. Ισχυρίστηκε πως ο πελάτης την φίλησε και πως, μετά την κατανάλωση αλκοόλ, ξύπνησε την επόμενη ημέρα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, χωρίς τα ρούχα της και χωρίς να θυμάται οτιδήποτε από ότι είχε προηγηθεί το προηγούμενο βράδυ. Επίσης, επικαλούμενη υλικό από τις κάμερες του ξενοδοχείου το οποίο κατάφερε να διασφαλίσει, υποστηρίζει πως το αφεντικό της φαίνεται να μπήκε και να βγήκε τέσσερις φορές από το συγκεκριμένο δωμάτιο όλο το βράδυ.

Το θέμα για την εταιρεία περιπλέκεται καθώς, βάσει της καταγγελίας της, ισχυρίζεται πως επιστρέφοντας κατήγγειλε το επεισόδιο στο τμήμα διαχείρισης προσωπικού και την ανώτατη διοίκηση, ζητώντας κάποιες μέρες άδεια και την απόλυση του προϊσταμένου. Αν και το τμήμα προσωπικού αρχικά δέχτηκε, τελικά δεν προχώρησε στην απομάκρυνση του.

Μετά το θόρυβο που ξέσπασε στα social media, στο θέμα παρενέβη προσωπικά και ο διευθύνων σύμβουλος, Ντάνιελ Ζανγκ, ο οποίος μέσω εσωτερικής επικοινωνίας εμφανίστηκε απολογητικός, τονίζοντας πως η ευθύνη δεν περιορίζεται στο τμήμα διαχείρισης προσωπικού, αλλά και στους επικεφαλής των τμημάτων «για την σιωπή τους και την αποτυχία τους να αντιδράσουν με έναν έγκαιρο τρόπο». Πραγματικά, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία έθεσε σε άμεση διαθεσιμότητα τον εν λόγω προϊστάμενο, τους εργαζόμενους στο τμήμα προσωπικού που είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση και όλους όσους είχαν διοικητικά την ευθύνη τους.

Το όλο θέμα αναβίωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη συζήτηση για την εγχώρια εκδοχή του κινήματος του #MeToo και την αντίδραση των τοπικών αρχών, αλλά και της αστυνομίας σε τέτοιου είδους καταγγελίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ουκρανία: Μπορεί η Δύση να χρησιμοποιήσει «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για την ανοικοδόμηση;
Διεθνή |

Μπορεί η Δύση να χρησιμοποιήσει «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για την ανοικοδόμηση;

Παρότι η Ουκρανία το έχει ζητήσει επισήμως και δυτικοί ηγέτες το έχουν υποστηρίξει, δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα ρωσικά «παγωμένα» περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση της ανοικοδόμησης της Ουκρανίας