Σχεδόν τα δύο πέμπτα των Αμερικανών (39%) είτε έχουν κάνει κράτηση είτε σχεδιάζουν να κλείσουν ένα διεθνές ταξίδι για το 2021 ή το 2022 ήδη, και το 72% είτε έχουν κλείσει είτε έχουν εξετάσει την αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ταξιδιωτικής ασφάλισης Battleface. Μάλιστα, η Ελλάδα περιλαμβάνεται στην έκτη θέση των επιλογών τους.

Η μελέτη έδειξε ότι οι νεότεροι Αμερικανοί θέλουν να ταξιδέψουν διεθνώς, με πάνω από έξι στους δέκα (63%) ηλικίας 18-24 ετών και οι μισοί (51%) ηλικίας 25-34 ετών να σχεδιάζουν ένα ταξ΄λιδι στο εξωτερικό. Το αντίστοιχο ποσοστό για τις ηλικίες από 45- 64 ανέρχεται σε 31 %.

Το Μεξικό είναι η πιο δημοφιλής χώρα που οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να επισκεφτούν το 2021 ή το 2022 (13 %), ακολουθούμενοι από τις Μπαχάμες (9%), την Ιταλία (9%), τον Καναδά (7%), τη Γερμανία (7%), τη Γαλλία (6%), την Ισπανία (5%) και την Ελλάδα (3%).

Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι το Μεξικό είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός μεταξύ των ατόμων ηλικίας 35-44 ετών, όπου σχεδόν το ένα πέμπτο (19 %) των διεθνών ταξιδιωτών σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα σχεδιάζουν να επισκεφθούν τη χώρα.

Ταξίδια περιπέτειας παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για νέους ταξιδιώτες

Για ταξιδιώτες ηλικίας 25-34 ετών, τα ταξίδια περιπέτειας παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον (20 %), με τους Αμερικανούς να αναζητούν επίσης πολιτισμό (17 %), χαλάρωση/ευεξία (15 %) και να επισκέπτονται οικογένεια/φίλους (15 %) .

Η πεζοπορία φαίνεται να είναι μία από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες όταν πρόκειται για υπαίθριες περιπέτειες. Άλλες δημοφιλείς δραστηριότητες που σχεδιάζουν να κάνουν οι Αμερικανοί που ταξιδεύουν διεθνώς περιλαμβάνουν ψάρεμα (22 %), κατασκήνωση (18 %), και ιστιοπλοΐα (15 %). Συνολικά, περίπου τα τρία τέταρτα (73 τοις εκατό) των Αμερικανών που ταξιδεύουν διεθνώς το 2021 ή το 2022 σχεδιάζουν να κάνουν κάποιου είδους ταξίδια περιπέτειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός