Σε νέα συμφωνία με την καναδική κυβέρνηση κατέληξε η Moderna για την κατασκευή, στον Καναδά, νέου εργοστασίου παραγωγής εμβολίων κατά του κορωνοϊού και άλλων ιών του αναπνευστικού συστήματος, όπως η εποχική γρίπη ή ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός.

Σύμφωνα με το CNBC, η απόφαση αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα των καθυστερήσεων και των ελλείψεων εφοδιασμού σε εμβόλια που παρατηρήθηκαν στον Καναδά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς προσπαθούσε να εφοδιαστεί με εμβόλια από χώρες που τα παρήγαγαν. Αυτή η κατάσταση είχε ως συνέπεια η κυβέρνηση να καθυστερήσει τις δεύτερες δόσεις εμβολίων και να παροτρύνει τους πολίτες να συνδυάσουν δόσεις από διαφορετικά εμβόλια.

Έπειτα από πιέσεις από συμμάχους της, η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε, τον περασμένο Μάιο, ότι θα παραδώσει περίπου 4 εκατ. δόσεις εμβολίου AstraZeneca στο Μεξικό και τον Καναδά. Έκτοτε, τα ποσοστά και οι ρυθμοί εμβολιασμών αυξήθηκαν, σύμφωνα με τις καναδικές αρχές, ενώ οι πολίτες κατάφεραν να κάνουν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου τους.

Οι μετοχές της Moderna μειώθηκαν περίπου 3% την Τρίτη, λίγο πριν από την ανακοίνωση. Η μετοχή έχει αυξηθεί πάνω από 360% σωρευτικά μέχρι το τέλος της περιόδου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή