Την εφαρμογή με τις περισσότερες λήψεις αποτέλεσε για το 2020 το TikTok, παίρνοντας, έτσι, την πρώτη θέση από το Messenger του Facebook, σύμφωνα με την εταιρεία ψηφιακών αναλύσεων, App Annie.

Σύμφωνα με το BBC, το TikTok είναι η μόνη εφαρμογή από τις 5 εφαρμογές με τις περισσότερες λήψεις, η οποία δεν ανήκει στο Facebook και η δημοτικότητα της οποίας αυξήθηκε ακόμη και όταν ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προσπάθησε να την καταργήσει στην Αμερική.

Από το 2018 που ξεκίνησε η έρευνα, οι εφαρμογές που ανήκαν στο Facebook ήταν εκείνες που κατείχαν τις πρώτες θέσεις μεταξύ των εφαρμογών με τις περισσότερες λήψεις. Σήμερα, οι εν λόγω εφαρμογές, όπως το Facebook, το WhatsApp, το Instagram και το Messenger εμφανίζονται, επίσης, στις πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Το περασμένο έτος, ο τότε Πρόεδρος, Τραμπ, έδωσε εντολή να καταργηθούν οι λήψεις του TikTok στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι η εφαρμογή αυτή αποτελούσε κίνδυνο εθνικής ασφαλείας, καθώς έδινε τη δυνατότητα πρόσβασης της Κινεζικής κυβέρνησης στα δεδομένα των χρηστών του.

Σε απάντησή της, η εταιρεία αρνήθηκε τους ισχυρισμούς αυτούς.

Με την εκλογή του Μπάιντεν, τον Ιανουάριο, η εντολή αυτή αποσύρθηκε.

Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι το TikTok δοκιμάζει μία νέα λειτουργία εμφάνισης βίντεο τα οποία θα εξαφανίζονται εντός 24 ωρών, όπως συμβαίνει και με το Snapchat και τα stories στο Facebook και το Instagram.

Η απόφαση αυτή ήταν αποτέλεσμα της νέας λειτουργίας του WhatsApp να εξαφανίζει τις φωτογραφίες και τα βίντεο, μόλις τα δουν οι παραλήπτες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Meta: Γιατί μπλόκαρε την ενημέρωση στον Καναδά
Διεθνή |

Πώς το μπλοκάρισμα ελλοχεύει κινδύνους για την ενημέρωση - Τι έγινε στον Καναδά

Το μπλοκάρισμα των συνδέσμων ειδήσεων έχει οδηγήσει σε βαθιές και ανησυχητικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Καναδοί χρήστες του Facebook ασχολούνται με πληροφορίες σχετικά με την πολιτική - και όχι μόνο...