Εντός του επομένου δεκαπενθημέρου θα εισπράξουν οι πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές τα χρήματα που δικαιούνται.

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, προσθέτοντας ότι για τα κατεστραμμένα επαγγελματικά κτήρια θα αποζημιωθούν τόσο οι ενοικιαστές όσο και οι ιδιοκτήτες, αφού υπάρχει σχετική πρόβλεψη. Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, είπε ότι η απαλλαγή για τους υπόχρεους θα γίνεται αυτόματα από τη στιγμή που θα υποβάλλουν τις αιτήσεις για αποζημίωση στην ειδική πλατφόρμα, ενώ θα υπάρξουν και αναστολές εργασίας για το προσωπικό των επιχειρήσεων που επλήγησαν, με τη σχετική αποζημίωση.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε πως οι προκαταβολές που θα δοθούν είναι ικανές για να αντιμετωπιστούν τα πρώτα προβλήματα των πυρόπληκτων και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η στεγαστική συνδρομή και μια σειρά απαλλαγών, φορολογικών κ.ά. Επεσήμανε, παράλληλα, ότι τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αποζημιώσεις, αλλά μπορούν να χρηματοδοτήσουν σχέδια για την ανάκαμψη των περιοχών.

Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, οι φωτιές που έπληξαν τη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, είναι μια νέα μορφή πυρκαγιών που αποκαλούνται μέγα – φωτιές και έχουν αρχίσει να εμφανίζονται ήδη στη Μεσόγειο. Συμπλήρωσε δε, ότι αυτές οι φωτιές θα μείνουν και μάλιστα θα χειροτερεύουν καθώς είναι απόρροια της κλιματικής αλλαγής και δυστυχώς θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτές.

Τέλος, είπε ότι η αντιμετώπισή τους θα πρέπει να έχει συναινετικό χαρακτήρα και αυτό μαρτυρά η επιλογή του Σταύρου Μπένου από τον πρωθυπουργό. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι σε αυτό το κλίμα κινήθηκε χθες και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις δηλώσεις του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα