Οι φανς των Star Wars γνώριζαν εξ αρχής ότι από τη στιγμή που η Walt Disney Co. αγόρασε το franchise θα εξαντλούσε δημιουργικά και εμπορικά την επιτυχία της ιδέας του Τζορτζ Λούκας.

Πράγματι, η Disney πρόσφερε μια νέα πολύ επιτυχημένη σειρά ταινιών με θέμα τον Πόλεμο των Αστρων, παράλληλα όμως έχτισε πάνω στην επιτυχία αυτή δημιουργώντας θεματικά πάρκα, μουσεία και σειρές animation. Η τελευταία εμπορική ιδέα της, ωστόσο, έρχεται να ταράξει τα νερά καθώς απευθύνεται σε πλούσιους καταναλωτές.

Η Disney θα εγκαινιάσει το 2022 ένα νέο θεματικό ξενοδοχείο και παράλληλα θα ανοίξει το δρόμο σε μια νέα εποχή επιλογών υψηλών δαπανών, που απευθύνεται σε πλούσιους πελάτες.

Το ξενοδοχείο με την ονομασία Star Wars: Galactic Starcruiser θα δέχεται δύο ενήλικες για ένα διήμερο διαστημικό ταξίδι αντί περίπου 5.000 δολαρίων. Αρκετοί θα απορήσουν με την ιδέα αυτή, όμως η Disney ξέρει τι κάνει. Τα αμερικανικά νοικοκυριά ενίσχυσαν τη ρευστότητά τους στη διάρκεια της πανδημίας σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας εποχής κατανάλωσης υψηλών δαπανών που θα βοηθήσει στο να οδηγήσει την οικονομία στην επόμενη δεκαετία.

Η Disney εξέταζε το σχέδιο για αρκετά χρόνια, υποσχόμενη μια ανεπανάληπτη εμπειρία η οποία θα επεκτείνει το θεματικό πάρκο Galaxy’s Edge σε μια διήμερη διαδραστική περιπέτεια Star Wars. Οι επισκέπτες θα κοιμούνται σε δωμάτια με σκηνικό της ταινίας, θα τρώνε και θα πίνουν ανάλογα και θα περιβάλλονται από ηθοποιούς που θα τους οδηγούν στις προσωπικές τους διακοπές Star Wars.

Η εταιρεία ανακοίνωσε λεπτομέρειες για τις πρακτικές πτυχές της εμπειρίας Galactic Starcruiser, με τις τιμές για διήμερη διανυκτέρευση να αρχίζουν από 4.809 δολάρια για δύο ενήλικες. Η τιμή αυτή είναι μια εκτίμηση για τη βασική καμπίνα, με τις τιμές να αλλάζουν ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων (μια οικογένεια τεσσάρων με τρεις ενήλικες και ένα παιδί θα πληρώνει 5.999 δολάρια). Το εισιτήριο περιλαμβάνει δύο βράδια στο ξενοδοχείο, φαγητό και ποτό (εκτός αλκοόλ), είσοδο στο Disney Hollywood Studios για μια ημέρα και επίσκεψη στο πάρκο Galaxy’s Edge και πάρκιν.

Η Disney υποστηρίζει ότι η εμπειρία διαμονής στο ξενοδοχείο θα είναι μια διαστημική περιπέτεια, εμπλουτισμένη με ηθοποιούς που θα συμμετέχουν στο ταξίδι, ενώ οι καλεσμένοι θα μπορούν να ντύνονται με στολές Star Wars (κάτι που μέχρι τώρα απαγορευόταν στα θεματικά πάρκα για ενήλικες επισκέπτες).

Το πακέτο είναι σίγουρα υπερβολικά ακριβό, ακόμη και για τις προδιαγραφές της Disney. Για σύγκριση, η διαμονή για δύο βράδια στο ξενοδοχείο Grand Floridian Resort –που θεωρείται ένα από τα ακριβότερα για διαμονή στο πάρκο- μαζί με εισιτήρια για δύο ημέρες στα πάρκα της Disney έρχεται στα 2.150 δολάρια όταν η κράτηση γίνει απευθείας μέσω της εταιρείας.

Σαφώς και δεν μπορεί να γίνει απόλυτη σύγκριση αφού η διαμονή στο Galactic Starcruiser είναι all-inclusive, ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι η Disney στοχεύει πλέον σε μια άλλη κατηγορία πελατών. Το πρόγραμμα διαμονής περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως διαγωνισμούς, εκπαίδευση χρήσης φωτόσπαθων και απρόσμενες στιγμές που ακούγονται αρκετά ενδιαφέρουσες. Μπορεί όλα αυτά να αξίζουν πραγματικά τα λεφτά τους. Όμως, η Disney φαίνεται πως δημιούργησε την απόλυτη εμπειρία Star Wars για τους φανατικούς φίλους της, μόνο που αυτή θα είναι διαθέσιμη μόνο για τους πλουσιότερους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus