Νέα λειτουργία λανσάρει το Instagram, ώστε να περιοριστεί η αποστολή μηνυμάτων υβριστικού περιεχομένου στους χρήστες του.

Σύμφωνα με το BBC, η νέα λειτουργία του Instagram, «Limits», μόλις την ενεργοποιήσετε, αποκρύπτει σχόλια και μηνύματα στο DM από άτομα που δεν σας ακολουθούν ή ξεκίνησαν να σας ακολουθούν πρόσφατα.

Η εν λόγω λειτουργία σχεδιάστηκε με σκοπό να προστατευθούν οι χρήστες της πλατφόρμας από έκρηξη αρνητικών σχολίων και εξυβρίσεων από άτομα που ξεσπούν μαζικά εναντίον τους.

Η εταιρεία προέβη στην απόφαση αυτή, έπειτα από τη ρατσιστική συμπεριφορά που εκδηλώθηκε στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εναντίον των παικτών της εθνικής ομάδας της Αγγλίας στον τελικό ποδοσφαίρου του πρόσφατου Euro.

Οι υβριστικές αυτές συμπεριφορές προκάλεσαν αντιδράσεις από τον Πρωθυπουργό της Αγγλίας, Μπόρις Τζόνσον, και από διάφορα άλλα κοινωνικά δίκτυα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αναληφθεί δράση για να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους ξεσπάσματα, ενώ έλαβε χώρα και μία σειρά συλλήψεων.

Προστασία χρηστών από αρνητικά σχόλια

Στη συνέχεια, το Instagram δήλωσε ότι οι νέες λειτουργίες του έχουν ως σκοπό να προστατεύσουν τους χρήστες του από αρνητικά σχόλια και, ιδιαίτερα τα δημόσια πρόσωπα, που λαμβάνουν αρκετά συχνά και σε μεγάλο βαθμό μηνύματα ή έχουν υβριστικά σχόλια στις δημοσιεύσεις τους από άτομα που δεν γνωρίζουν.

Έτσι, αντί οι διάσημοι χρήστες του Instagram να αναγκάζονται να απενεργοποιήσουν όλα τα σχόλια και τα μηνύματά τους (DM), το νέο αυτό εργαλείο δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους χρήστες του, ανεξαιρέτως, να «βάλουν στο mute» όσους χρήστες δεν τους ακολουθούν για πολύ καιρό. Να σημειωθεί ότι οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία αυτή ανά πάσα στιγμή.

Παράλληλα, η εταιρεία δήλωσε ότι θα κάνει τη λειτουργία «Hidden Words» διαθέσιμη για όλους τους χρήστες της παγκοσμίως, ενώ διεύρυνε τη λίστα των λέξεων, των hastag και των emoji, που θα πρέπει να αναγνωρίζει το σύστημα αυτόματα, και να φιλτράρει τα μηνύματα ή τα σχόλια που τα περιέχουν, ώστε να δει αν είναι υβριστικά.

Τέλος, η πλατφόρμα αύξησε τα μηνύματα pop-up, όταν οι χρήστες της προσπαθούν να δημοσιεύσουν ένα προσβλητικό σχόλιο, προειδοποιώντας τους, έτσι, ότι ο λογαριασμός τους θα διαγραφεί εξαιτίας των δημοσιεύσεων επαναλαμβανόμενων αρνητικών σχολίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI