Η NASA ξεκίνησε να αναζητά εθελοντές που είναι διατεθειμένοι να ζήσουν για 1 χρόνο στις συνθήκες που επικρατούν στον πλανήτη Άρη.

Το παραπάνω γίνεται στο πλαίσιο του νέου πειραματικού προγράμματος, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2022.

Όσοι επιλεγούν θα ζήσουν σε συνθήκες προσομοίωσης για ένα χρόνο, ξεκινώντας με ένα εικονικό ταξίδι στον «κόκκινο» πλανήτη.

Σύμφωνα με τη NASA, αναζητούνται τέσσερα άτομα που θα ζήσουν σε έναν χώρο 158 τ.μ., σε ένα κτίριο στο διαστημικό κέντρο Johnson, στο Χιούστον του Τέξας.

Δεν θα υπάρχουν παράθυρα και οι εθελοντές που θα συμμετάσχουν θα καταναλώνουν έτοιμο φαγητό. Τρία τέτοια προγράμματα δρομολογούνται από τη NASA, με το πρώτο να ξεκινά το φθινόπωρο του 2022.

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις άνοιξε την Παρασκευή και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση εδώ.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας μεταξύ 30 και 55 ετών, κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου στη μηχανική ή τα μαθηματικά και να έχουν καλή σωματική υγεία, ενώ δεκτοί θα γίνουν μόνο όσοι είναι Αμερικανοί πολίτες ή οι μόνιμοι κάτοικοι των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης