Τα χαμηλά επιτόκια σε συνδυασμό με την ταχύτατη ανάκαμψη της οικονομίας έχουν εκτινάξει στα ύψη τις τιμές των ακινήτων παγκοσμίως. Σύμφωνα με το Blooomberg, οι τιμές των κατοικιών ακόμα και στην ακριβότερη αγορά real estate του κόσμου, στο Χονγκ Κονγκ, ανήλθαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με την Centaline Property Agency Ltd., η οποία άρχισε να παρακολουθεί τις τιμές το 1993, η αξία μεταπώλησης των κατοικιών κατά 0,65% για την εβδομάδα που έληξε στις 8 Αυγούστου. Οι τιμές των ακινήτων αυξήθηκαν κατά 8,6% από τις αρχές του έτους.

Η υπερβολική ζήτηση, η περιορισμένη προσφορά και το χαμηλό κόστος δανεισμού τροφοδότησαν την ακριβότερη αγορά ακινήτων στον κόσμο ακόμη και εν μέσω ανησυχιών για το μέλλον της πόλης μετά τις διαδηλώσεις και την εισαγωγή νόμου εθνικής ασφάλειας από την Κίνα πέρυσι.

Η αφθονία της ρευστότητας είχε επίσης ως αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών σε άλλα μεγάλα χρηματοπιστωτικά κέντρα σε όλο τον κόσμο. Οι τιμές των ακινήτων των ΗΠΑ αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 30 ετών τον Απρίλιο, με ακόμη πιο ισχυρές αυξήσεις σε πολλές προαστιακές και αγροτικές περιοχές όπου οι πόλεμοι προσφορών είναι συνηθισμένοι. Οι τιμές των κατοικιών στη Νέα Ζηλανδία, μία από τις πιο καυτές αγορές του κόσμου, αυξήθηκαν για 31 συνεχόμενους μήνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή