Στην εξαγορά της γερμανικής Zooplus, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά καταστήματα προϊόντων για κατοικίδια στην Ευρώπη, προχώρησε η αμερικανική επενδυτική Hellman & Friedman, διαβλέποντας τα κέρδη που μπορεί να προκύψουν από τον ολοένα διογκούμενο κλάδο, καθώς οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να βάλουν… βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα αγαπημένα τους ζωάκια.

Συγκεκριμένα, η προσφορά της Hellman & Friedman (που είναι ένα private equity group με περιουσιακά στοιχεία 80 δισ. δολαρίων και επενδύσεις σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους) ανέρχεται στα 390 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά, αναλογώντας έτσι σε ένα premium της τάξεως του 40% σε σχέση με την χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής της Zooplus. Αν και ήδη η ανακοίνωση του deal οδήγησε σε ένα «τρελό» ράλι την μετοχή της, που χθες έκλεισε στα 394 ευρώ.

Οι πωλήσεις της Zooplus, παρά την κρίση της πανδημίας, κατάφεραν πέρυσι να αυξηθούν κατά 18% στα 1,8 δισ. ευρώ σε σχέση με τα επίπεδα του 2019 και φέτος κινούνται ακόμη υψηλότερα, καθώς τα lockdowns έφεραν μια θεαματική αύξηση στην απόκτηση κατοικιδίων σε όλη την Ευρώπη -προφανώς λόγω της… κλεισούρας-, κάτι που αντιστοίχως οδήγησε σε αύξηση των πωλήσεων προϊόντων για κατοικίδια. Δεν είναι τυχαίο ότι και η τιμή της μετοχής της Zooplus έχει αυξηθεί συνολικά κατά 300%(!), από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι τώρα.

Η ενίσχυση του κλάδου, εν μέσω της πανδημίας, δεν περιορίστηκε μόνο στην Ευρώπη. Παγκοσμίως, οι δαπάνες για κατοικίδια αυξήθηκαν πέρυσι κατά 8,7%, με το Euromonitor International να καταγράφει αύξηση του αριθμού των κατοικιδίων διεθνώς, λόγω των περιοριστικών μέτρων. Μάλιστα, η πορεία του κλάδου αναμένεται να είναι σταθερά ανοδική και τα επόμενα χρόνια.
Ειδικά στην Ευρώπη, η αγορά προμηθειών και προϊόντων για κατοικίδια εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κάθετα από τα 29 δισ. ευρώ το 2020 στα 49 δισ. ευρώ μέχρι το 2030.

Η ίδια η Zooplus στοχεύει στην κατάκτηση έως και του 10% των online πωλήσεων του κλάδου, μέχρι το 2025. Σήμερα οι διαδικτυακές πωλήσεις αναλογούν περίπου στο 17% των εσόδων του κλάδου, ήτοι δηλαδή ένα ποσοστό σχετικά χαμηλό, όμως η πορεία αναμένεται να είναι σταθερά ανοδική, τα επόμενα χρόνια, καθώς γενικά το κοινό στρέφεται όλο και περισσότερο στις διαδικτυακές αγορές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση