Η ζωή στη Νέα Υόρκη αλλάζει τους τελευταίους επτά μήνες από τότε που το πρόγραμμα εμβολιασμού του Προέδρου Μπάιντεν επέτρεψε στις αμερικανικές αρχές να επανεκκινήσουν την οικονομία. Για τους Νεουρκέζους, ωστόσο, η επιστροφή στην κανονικότητα συνοδεύεται από την καθιερωμένη αναζήτηση του καλύτερου νέου εστιατορίου, νέου μπαρ, νέου καφέ. Και η πόλη που περηφανεύεται πως ποτέ δεν κοιμάται έχει νέα πράγματα να προσφέρει στους κατοίκους της.

Στο διάστημα αυτό, μάγειρες και εστιατόρια εκμεταλλεύθηκαν τις χαμηλότερες τιμές ενοικίασης και άνοιξαν χιλιάδες νέες τοποθεσίες. Σύμφωνα με στοιχεία του Yelp, 1.162 εστιατόρια άνοιξαν στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου και τα στοιχεία από την υγειονομική υπηρεσία της πόλης δείχνουν ότι 1.713 νέες αιτήσεις για άδεια εστιατορίου υποβλήθηκαν την ίδια περίοδο, αν και ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει τις ανακαινίσεις καταστημάτων εστίασης.

Ο αριθμός είναι σίγουρα μεγάλος. Γιαυτό και το Bloomberg ζήτησε τη βοήθεια γνωστών σεφ για να φτιάξει μια λίστα με τα καλύτερα νέα εστιατόρια που άνοιξαν στην πόλη. Ιδού το αποτέλεσμα:

Dhamaka

Το εστιατόριο ειδικεύεται στο Ινδικό street food με έναν τρόπο πρωτόγνωρο για τη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με την Ανίτα Λο, σεφ,: «Ο σεφ Σιντάν Πάντια βουτάει στα βάθη της ποικιλίας της ινδικής κουζίνας, κάτι που καθιστά δύσκολο να παραγγείλεις τα πάντα, εάν είσαι περπετειώδης σαν εμένα. Δεν υπάρχει μπέρδεμα στο μενού –κάθε πιάτο είναι τρελά πολύπλοκο όχι υπερβολικό.» Η Λο δεν μασάει τα λόγια της: «Είναι μια έκρηξη που διεύρυνε το τοπίο της μαγειρικής στην πόλη.»

Aldama

«Μπαίνοντας στο Aldama στο Γουίλιαμσμπεργκ αμέσως κάνεις ένα προ-πανδημίας ταξίδι στην πόλη του Μεξικού. Το ίδιο με το φαγητό,» λέει η Χίλαρι Στέρλινγκ, σεφ. Η τορτίγια παρασκευάζεται από καλαμπόκι που τρίβεται εκείνη τη στιγμή. «Τα τάκος με κοιλιά χοιρινού και τα carne Cecina ξεχωρίζουν και το topo chico είναι τέλειο όταν συνοδεύεται από μεταλλικό νερό και tostadas με γουακαμόλε. Αν ζούσα κοντά εδώ θα ερχόμουν κάθε βράδι,» λέει η Στέρλινγκ.

Cajun

Η σεφ Τζέι Γιουνγκ ειδικεύεται σε μη-συμβατικά mash-ups από τις γεύσεις της πατρίδας της, της Κορέας και της Νέας Ορλεάνης που έζησε, γιόρτασε και μαγείρεψε. Στο μαγαζί της στο Ιστ Βίλατζ που επεκτείνεται από takeout σε εστιατόριο, οι σπεσιαλιτέ περιλαμβάνουν kimchi jambalaya και galby po-boy που σερβίρονται με kumchi από πράσινες τομάτες και πιάτα της Νέας Ορλεάνης. «Ο συνδυασμός κορεάτικων και Cajun γεύσεων έχουν εξαιρετικό αποτέλεσμα,» λέει η Λορίν Ντεστένο, σέφ. «Μου αρέσουν και οι δύο κουζίνες, όμως, ο συνδυασμός τους είναι πραγματικά γευστικότατος.»

Dagon

Το ισραηλινό στέκι στο Upper West Side φέρνει υψηλή ενέργεια στην περιοχή και καλύτερη κουζίνα. «Ανάμεσα στην ισραηλινή και την ποπ μουσική και τις επιλογές του μενού, νιώθεις πως βρίσκεσαι στο Τελ Αβίβ,» λέει ο Φράνκλιν Μπέικερ. «Το εστιατόριο ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κάνουν ότι δεν έκαναν το προηγούμενο έτος. Να διαλέξουν μεζέδες και να κόψουν το ψωμί με τα χέρια τους. Μου αρέσουν τα πούρα Τυνησίας –με πατάτες και τραγανά κελύφη φύλλου, το μείγμα ψητού αρνιού.»

Carne Mare

Το εγχείρημα του Αντριου Καρνελίνι, του οποίου η αυτοκρατορία εστιατορίων περιλαμβάνει τα Locanda Verde και Dutch, είναι ένα υπέροχο ιταλικό κρεοπωλείο. «Το φαγητό είναι μια μεταφορική και νοσταλγική εμπειρία. Ξυπνάει την αίσθηση του πλούτου,» λέει η Αγιέσα Νουρντζάζα, σέφ. «Το φαγητό είναι μια γιορτή, στρείδια, soft rolls και ώριμη τόμαχοκ στέικ μαγειρεμένα τέλεια με καρότα. Το αγαπημένο μου πιάτο είναι sticks από μοτσαρέλα και χαβιάρι, κάτι που σημαίνει ότι το εστιατόριο δεν παίρνει τον εαυτό του υπερβολικά σοβαρά.»

Phalanx

Αυτό το υπέροχο βιετναμέζικο εστιατόριο που βρίσκεται στη γειτονία των αποθηκών στο Bushwick του Μπρούκλιν, προσφέρει μια αίσθηση σουρεαλισμού. «Επανερμηνεύοντας ένα γειτονικό διαμάντι, ο σεφ Ερικ Τραν αποτείει φόρο τιμής στην κουλτούρα του. Το μενού είναι τολμηρό και δημιουργικό και απευθύνεται στους πάντες,» λέει ο σεφ Ντέβιντ Σιμ που ονίζει ότι το μενού των 45 δολαρίων αποτελεί πραγματική ευκαιρία.

Jumak Banjum

Το σινο-κορεατικό υβριδικό εστιατόριο βρίσκεται κοντά στο Empire State Building στην Koreatown και προσφέρει συνδυασμό τολμηρών γεύσεων με πιάτα όπως κοτόπουλο τρούφας και φυστίκι. Μπορώ να εκτιμήσω όταν ένας σεφ φέρνει μνήμες φαγητού στο πιάτο και ουσιαστικά σε ταξιδεύει στο χρόνο,» λέει ο σεφ Κρις Σκοτ. «Ειδικά απόλαυσα την προσέγγιση σε ορισμένα συστατικά που δεν βρίσκεις σε άλλα εστιατόρια, όπως το γλυκό από ψωμί μπανάνας.»

Shuckett

Το εστιατόριο ξεχωρίζει ακόμη και μέσα στην πολυσύχναστη γειτονιά του Middle Eastern. Στο εστιατόριο μαγειρεύει η Αγιέσα Νουρντζάτζα, που βρίσκεται πίσω από ένα καμπύλο πάγκο. Το πιάτο της Whole Fish in the Grilling Cage είναι μια από τις καλύτερες παρουσιάσεις πιάτων στη Νέα Υόρκη. «Μαγειρεύει με άποψη. Εχει τόσο καλά vibes και γεύσεις,» λέει η Μίσι Ρόμπινς, σεφ. Η ενέργεια που έχει το εστιατόριο είναι ασυναγώνιστη, οι γεύσεις έχουν βάσει σε χρόνια ταξιδιών και έρευνας και παρουσιάζονται με έναν μοναδικό τρόπο.»

Eleven Madison Park

Δεν πρόκειται για κάτι νέο, από τεχνικής άποψης, όμως έχοντας κλείσει στη διάρκεια της πανδημίας, το εστιατόριο άνοιξε με ένα εντυπωσιακό μενού vegetarian. Το μενού των 335 δολαρίων, με 11 πιάτα, περιλαμβάνει ψητό τόφου με σπόρους tonbury και μυριάδες κολοκυθάκια με αρακά. Ο Ερικ Ρούπερτ, σεφ, δεν θέλει να διαλέξει το αγαπημένο του πιάτο. «Είναι δύσκολο να εστιάσεις σε ένα γεύμα, επειδή το μενού είναι σχεδιασμένο για την εμπειρία.»

Eye pupil

Στο ισόγειο του κτηρίου γραφείων στο Midtown, ο σεφ Τζον Φρέιζερ προσφέρει ένα μεγάλο μενού από πιάτα αφιερωμένα στη Μεσόγειο. «Είναι υπέροχο,» λέει η Αμάντα Φράιταγκ, αναφερόμενη στα αγαπημένα πιάτα της σκαλόπ crudo, χταπόδι και ορτύκι. «Τα γλυκά είναι υπέροχα και η λίστα κρασιών εστιασμένη στη Μεσόγειο με μπουκάλια από τη Σαντορίνι, ενώ η λίστα κοκτέιλ περιλαμβάνει Ελληνικό Negroni.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus