Συνεχίζεται η καθοδική πορεία των ποσοστών του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, περίπου ενάμισι μήνα πριν τις γενικές εκλογές στη Γερμανία, σύμφωνα και με νέα δημοσκόπηση που δημοσίευσε σήμερα η κυριακάτικη Bild. Την ίδια ώρα οι Σοσιαλδημοκράτες κερδίζουν έδαφος και ανεβαίνουν στην δεύτερη θέση, αφήνοντας πίσω τους Πράσινους και το όνειρο τους να κάνουν φέτος τη μεγάλη έκπληξη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ινστιτούτο Insa, το ποσοστό απήχησης του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ έπεσε κατά ακόμη μία μονάδα, στο 25%, ενώ η στήριξη προς τους Πράσινους παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, στο 18%, όπως και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στο 12%. Όμως, το δυναμικό… comeback των Σοσιαλδημοκρατών συνεχίζεται, με το κόμμα να κερδίζει άλλες δυο μονάδες, στο 20%. Γεγονός που οι αναλυτές αποδίδουν κυρίως στην υψηλή δημοτικότητα του υποψηφίου Καγκελάριου και υπουργού Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

Εάν το γερμανικό εκλογικό σώμα ψήφιζε απευθείας για Καγκελάριο, ο Σολτς θα λάμβανε το 29% των ψήφων, έναντι μόλις 15% του υποψήφιου Καγκελάριου της Χριστιανικής Ένωσης, Άρμιν Λάσετ.

Αν τα νούμερα αυτά διατηρηθούν, το SPD έχει βάσιμες ελπίδες να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να είναι αυτό που θα καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση-συνασπισμού, μαζί με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.

«Νομίζω ότι μπορούμε να πετύχουμε αρκετά πάνω από το 20%» δήλωσε, σε συνέντευξη του σήμερα στη γερμανική τηλεόραση, ο κ. Σολτς, ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις του: «Θέλω να γίνω ο επόμενος Καγκελάριος».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα