Μεικτή εικόνα καταγράφηκε την Τετάρτη στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη να αλλάζει πρόσημο και να κλείνει οριακά με κέρδη.

Η σημαντική αύξηση του πληθωρισμού στην ζώνη του ευρώ σε υψηλό 22 μηνών, και εν αναμονή της δημοσιοποίησης των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed αργότερα την Τετάρτη, επέτειναν την νευρικότητα στην αγορά.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, ο οποίος αρχικά κατέγραφε απώλειες έκλεισε με άνοδο 0,14% στις 474,42 μονάδες.

Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και οι μετοχές ταξιδιών και αναψυχής.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,16% στις 7.169,32 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,28% στις 15.965,97 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 διαμορφώθηκε στις 6.770,42 με κέρδη 0,28%

Στο 2,2% έφτασε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 22 μηνών (Οκτώβριος του 2018) και -σε κάθε περίπτωση- πάνω από τον στόχο για 2% της ΕΚΤ, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις.

Η Eurostat ανακοίνωσε ότι οι τιμές καταναλωτή στην ευρωζώνη διαμορφώνονται στο 2,2% τον Ιούλιο έναντι του 1,9% τον Ιούνιο.

Σε μηνιαία βάση ο πληθωρισμός μειώθηκε 0,1% αντίστοιχα με τις μέσες εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Επιπλέον, ο πληθωρισμός στη Βρετανία υποχώρησε τον Ιούλιο στον στόχο της Τράπεζας της Αγγλίας, 2%, με τους οικονομολόγους να δηλώνουν πως πρόκειται για κάτι πρόσκαιρο, καθώς το άνοιγμα της οικονομίας μετά το lockdown οδήγησε τις τιμές υψηλότερα. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι τα επίσημα στοιχεία θα έδειχναν άνοδο 2,3% τον Ιούλιο μετά το 2,5% του Ιουνίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές