Στο 2,2% έφτασε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 22 μηνών (Οκτώβριος του 2018) και -σε κάθε περίπτωση- πάνω από τον στόχο για 2% της ΕΚΤ, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις.

Η Eurostat ανακοίνωσε ότι οι τιμές καταναλωτή στην ευρωζώνη διαμορφώνονται στο 2,2% τον Ιούλιο έναντι του 1,9% τον Ιούνιο.

Σε μηνιαία βάση ο πληθωρισμός μειώθηκε 0,1% αντίστοιχα με τις μέσες εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Από εκεί και πέρα, η ΕΚΤ προβλέπει περαιτέρω αύξηση του πληθωρισμού προς το τέλος του έτους, σημειώνοντας ότι η άνοδος οφείλεται – σε μεγάλο βαθμό- σε προσωρινούς παράγοντες οι οποίοι δεν απαιτούν αλλαγές στην πολιτική.

Υποστηρίζοντας τη στάση της ΕΕ, οι υποκείμενες πιέσεις των τιμών παραμένουν ήπιες, με τον δομικό δείκτη να διαμορφώνεται στο 0,9% σε ετήσια βάση, όπως και τον Ιούνιο.

Οι τιμές εκτός τροφίμων και ενέργειας, αλκοόλ και τσιγάρων, υποχώρησαν στο 0,7% από το 0,9% τον Ιούνιο, επίσης αντίστοιχα των εκτιμήσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας