Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα της καταστροφής στα Βίλια όπως φαίνεται από το διάστημα. Την ίδια στιγμή η φωτιά ακόμα μαίνεται στην περιοχή μετατρέποντας στρέμματα δασικής έκτασης σε στάχτη.

Όπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ο δορυφόρος Sentinel-2 κατέγραψε ιδιαίτερα εντυπωσιακές και ταυτόχρονα αποκαρδιωτικές εικόνες από την πυρκαγιά στα Βίλια Αττικής στις 12:20 της Τετάρτης 18/08.

Μία τέτοια είναι και η εικόνα που παρουσιάζεται παρακάτω. Σε αυτή φαίνονται με κόκκινες και πορτοκαλί αποχρώσεις οι εκτιμήσεις για τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς καθώς και ο καπνός από αυτή.

Η εικόνα της φωτιάς από το διάστημα

Ο πυκνός αυτός καπνός καθιστά την προσπάθεια εκτίμησης της καμένης έκτασης δύσκολη και αυξάνει την πιθανότητα λάθους.

Με επιφύλαξη που σχετίζεται με την παρουσία του πυκνού καπνού, η εκτίμηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, για το μέγεθος της καμένης έκτασης έως το μεσημέρι της Τετάρτης 18/08 είναι τα 75.000 στρέμματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας