Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών υποχώρησαν την Τετάρτη οι τιμές του χαλκού αφού τα πρόσφατα αδύναμα οικονομικά στοιχεία ενίσχυσαν τους φόβους της ζήτησης.

Τα συμβόλαια τριμήνου στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου (LME) υποχώρησαν για τρίτη ημέρα, κατά 2,3% στα 9.031 δολάρια ο τόνος, καταγράφοντας τη χαμηλότερη τιμή από τις 21 Ιουνίου.

«Βλέπουμε μια κατάρρευση στα τεχνικά, οι προοπτικές ανάπτυξης από την Κίνα δεν είναι υποστηρικτικές και το δολάριο προκαλεί βασικούς τομείς αντίστασης», δήλωσε στο Reuters ο Όλε Χάνσεν, επικεφαλής στρατηγικής βασικών προϊόντων στη Saxo Bank στην Κοπεγχάγη.

«Είναι μια αγορά αναμονής. Θα μπορούσε να υπάρξει δυνατότητα αλλαγής της στάσης για τα επιτόκια και μείωση (νομισματικών κινήτρων) την επόμενη εβδομάδα, οπότε αυτό συντηρεί τη νευρικότητα στην αγορά », πρόσθεσε, αναφερόμενος στο ετήσιο συνέδριο των κεντρικών τραπεζών στο Τζάκσον Χόλ.

Τα στοιχεία της Τετάρτης έδειξαν ότι η κατασκευή κατοικιών στις ΗΠΑ μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούλιο, ενώ η κινεζική βιομηχανική παραγωγή και οι πωλήσεις λιανικής επιβραδύνθηκαν απότομα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές