Στην εξαγορά της NN Investment Partners, ήτοι τον επενδυτικό βραχίονα της ολλανδικής ασφαλιστικής, NN Group, ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει η αμερικανική Goldman Sachs, με το τίμημα να ανέρχεται περίπου στα 1,6 δισ. ευρώ.

Η απορρόφηση της NN Investment, η οποία εδρεύει στη Χάγη και διαθέτει υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 355 δισ. δολαρίων θα επιτρέψει στην αμερικανική επενδυτική να διευρύνει σημαντικά την παρουσία της στον χώρο της διαχείρισης κεφαλαίων στην Ευρώπη.

Εντάσσεται δε, στο στρατηγικό σχέδιο του CEO, Ντέιβιντ Σόλομον να ενισχύσει την παρουσία της τράπεζας σε τομείς που προσφέρουν σταθερά έσοδα και να μειώσει την παρουσία της σε δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με συναλλαγές σε μετοχές και ομόλογα, που είναι πολύ πιο ευμετάβλητα. Υπολογίζεται πως το τμήμα της Goldman Sachs Asset Management εποπτεύει assets της τάξεως των 2,3 τρισ. δολαρίων.

Πάντως, η συμφωνία είναι η πρώτη εξαγορά που διασφαλίζει η Goldman, αφότου ανέλαβε καθήκοντα ο Σόλομον, το 2018.

Σημειωτέον πως η Goldman Sachs υπερίσχυσε της γερμανικής asset manager DWS στον τελευταίο γύρο της μάχης των προσφορών για την απόκτηση της ολλανδικής εταιρείας. Μάλιστα, σε προγενέστερο στάδιο, ενδιαφέρον για την απόκτηση της NN είχε εκφράσει τόσο η UBS όσο και η αμερικανική ασφαλιστική Prudential Financial.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Επίσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

Τι κομίζει ο Σι στην Ευρώπη - Η επίσκεψη, τα «δώρα» και το γαλλικό κονιάκ

Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κομίζοντας ένα σαφές μήνυμα: το Πεκίνο προσφέρει πολύ περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για το μπλοκ από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι ΗΠΑ. Ο Κινέζος ηγέτης θα ξεκινήσει το πενθήμερο ταξίδι του στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία στις 5 […]