Διευρύνουν τις χθεσινές απώλειες τους σήμερα οι δείκτες της Wall Street, καθώς η επιβεβαίωση, μέσα από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve, πως το tapering… πλησιάζει έχει βαρύνει το κλίμα στις αγορές διεθνώς. Σε συνδυασμό βέβαια και με τα αρνητικά μηνύματα από το μέτωπο της πανδημίας που ήδη φαίνεται πως επηρεάζει την κατανάλωση κι επομένως μπορεί να ανακόψει τον ρυθμό ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει πτώση κατά 0,06% στις 34.933 μονάδες, ο S&P 500 πέφτει κατά 0,04% στις 4.398 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,22% στις 14.498 μονάδες. Πάντως, οι απώλειες αυτές είναι μικρότερες από την πολύ μεγαλύτερη πτώση που έδειχναν τα futures προσυνεδριακά.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο, όπως και οι υπόλοιπες αγορές από το πρωί, κινούνται πτωτικά με τους αναλυτές να αντιδρούν με τον τρόπο αυτό στην επιβεβαίωση πως τα περισσότερα μέλη του συμβουλίου της Fed είναι έτοιμα να προχωρήσουν με το tapering, παρά το γεγονός πως δεν είναι σαφές ούτε τελικά πότε ακριβώς θα ξεκινήσει ούτε ποιος είναι ο ρυθμός των περικοπών που θα υιοθετηθεί.

Εξάλλου, τα νεότερα στοιχεία από την αγορά εργασίας επιβεβαιώνουν την εκτίμηση πως η ανάρρωση της συνεχίζεται αργά αλλά σταθερά. Οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας έπεσαν στο χαμηλότερο σημείο τους από τον Μάρτιο του 2020, παρά το γεγονός πως εξακολουθούν να βρίσκονται αρκετά πάνω από τα προ της πανδημίας επίπεδα.

Σε δηλώσεις τους, τις προηγούμενες ημέρες αρκετοί αξιωματούχοι της Fed έχουν υποστηρίξει πως η επιβράδυνση του προγράμματος ομολόγων μπορεί να ξεκινήσει μέσα στο φθινόπωρο, μετά από έναν ή και δύο ακόμη μήνες καλών στοιχείων από την αγορά εργασίας.

Από την άλλη πλευρά, μέσα και από τα πρακτικά έγινε σαφές πως μια ταχεία έναρξη του tapering δεν σημαίνει απαραιτήτως πως η Fed θα επισπεύσει και τα σχέδια της αναφορικά με την έναρξη της αύξησης των επιτοκίων.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί σήμερα στο 1,253%, ενώ στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο κινείται ψηλά με την ισοτιμία με το ευρώ να βρίσκεται αυτή την ώρα στο 1,169. Μάλιστα νωρίτερα ο δείκτης δολαρίου είχε καταγράψει και υψηλά εννέα μηνών έναντι του καλαθιού των έξι έτερων, κορυφαίων νομισμάτων.

Στην αγορά των commodities, το πετρέλαιο μετρά σημαντικές απώλειες και αυτή την ώρα χάνει 2,6% στα 63,81 δολάρια, ενώ και ο χρυσός καταγράφει πτώση κατά 0,15% στα 1.781 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]