Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της εταιρείας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η Facebook ανακοίνωσε τα σχέδιά του για την αποκατάσταση περισσότερου νερού από ό, τι καταναλώνει μέχρι το έτος 2030.

Η εταιρεία σκοπεύει να επικεντρώσει τις προσπάθειές της σε περιοχές, στις οποίες χρησιμοποιεί τοπικούς υδάτινους πόρους, αλλά θα εξετάσει επίσης περιοχές υψηλού κινδύνου που αντιμετωπίζουν τις περισσότερες προκλήσεις όσον αφορά την παροχή νερού, δήλωσε η Σίλβια Λι, επικεφαλής της βιωσιμότητας του νερού στο Facebook.

«Αν κοιτάξετε τον μεγαλύτερο αντίκτυπο ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής – μερικές από τις πραγματικά μεγάλες όπως οι πυρκαγιές, οι ξηρασίες, οι πλημμύρες – στο τέλος της ημέρας, όλα είναι πραγματικά συνδεδεμένα με το νερό», δήλωσε η Λι.

Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, που καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες ενέργειας στα κέντρα δεδομένων τους και αναπτύσσονται με πολύ ταχύτερο ρυθμό από την ευρύτερη οικονομία, κάνουν γνωστά τα σχέδιά τους.

Η Apple ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι υποστηρίζει ένα πρότυπο καθαρής ενέργειας που πρότεινε η κυβέρνηση Μπάιντεν για την εξάλειψη των αερίων του θερμοκηπίου από τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2035. Ο αντίπαλος του Facebook Snap ανακοίνωσε τον Μάρτιο τη δική του κλιματική στρατηγική για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την αγορά 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το 2019, ο Τζεφ Μπέζος της Amazon παρουσίασε το «Climate Pledge» και είπε ότι αναμένει το 80% της κατανάλωσης ενέργειας της εταιρείας να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές έως το 2024.

Εκτός της βιομηχανίας τεχνολογίας, εταιρείες όπως η 3M και η Pespi έχουν δώσει παρόμοια υπόσχεση για προστασία της παροχής νερού. Η 3Μ προσχώρησε στον Συνασπισμό Ανθεκτικότητας στο Νερό νωρίτερα αυτόν τον μήνα, δεσμευόμενη να χρησιμοποιήσει τους πόρους της για τη βελτίωση της παροχής νερού. Η Pepsi δεσμεύτηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι θα αναπληρώσει περισσότερο νερό από ό, τι χρησιμοποιεί μέχρι το 2030.

Το Facebook προηγουμένως ξεκίνησε έργα αποκατάστασης νερού στο Νέο Μεξικό, την Αριζόνα, το Τέξας, τη Γιούτα, το Όρεγκον και την Καλιφόρνια. Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι υποστηρίζει τη φύτευση 70.000 δέντρων στην Καλιφόρνια για να βοηθήσει στην αποκατάσταση των περιοχών που έχουν καεί από τις πυρκαγιές το 2018.

Είπε επίσης ότι θα επεκτείνει τις προσπάθειές του για αποκατάσταση νερού στην Ιρλανδία, τη Σιγκαπούρη, την Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Μεξικό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green