Στην επανακατάθεση της αγωγής της κατά του Facebook προχώρησε η US Federal Trade Commission, με τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού των ΗΠΑ να καθιστούν με τον τρόπο αυτό λίαν σαφή την πρόθεση τους να κλιμακώσουν το κυνήγι που έχουν ξεκινήσει κατά της δημοφιλούς πλατφόρμας και της μονοπωλιακής του θέσης, όπως εξηγούν στο πρωτοσέλιδο θέμα τους οι Financial Times.

Η αγωγή είχε κατατεθεί για πρώτη φορά τον περασμένο Φεβρουάριο, κατηγορώντας το FB για πολύχρονη δράση κατά των ανταγωνιστών του και επιθετικές στρατηγικές εναντίον τους μετά και την ισχυροποίηση του σαν αποτέλεσμα των εξαγορών του Instagram και του WhatsApp. Προς μεγάλη δυσαρέσκεια των αρχών, ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε τη συζήτηση της αγωγής, τον Ιούνιο, με το επιχείρημα πως δεν διέθετε επαρκή στοιχεία για να στοιχειοθετήσει την κατηγορία πως το FB είχε αναπτύξει μονοπωλιακή δύναμη επί της αγοράς των social media.

Οι αντιμονοπωλιακές αρχές δεν το έβαλαν κάτω και επέστρεψαν με την εκ νέου υποβολή της αγωγής, όπου οι κατηγορίες είναι ανάλογες, αλλά περιλαμβάνονται περισσότερες λεπτομέρειες με στόχο να αποδείξουν την παράτυπη δράση της εταιρείας έναντι των ανταγωνιστών. Είναι χαρακτηριστικό πως το νέο κείμενο της αγωγής απλώνεται σε 80 σελίδες, όταν το αρχικό κείμενο έφτανε τις 53 σελίδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το θέμα έχει εξελιχτεί και σε προσωπική υπόθεση για την επικεφαλής του FTC Λίνα Κάν. Η απόφοιτος της νομικής σχολής του πανεπιστημίου Γέιλ και καθηγήτρια στη νομική σχολή του πανεπιστημίου Κολούμπια είναι γνωστή για την έντονα επικριτική της στάση απέναντι στις Big Tech και τη δράση τους και πιθανότατα ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που επελέγη από τον Τζο Μπάιντεν, τον περασμένο Μάρτιο, για να αναλάβει τα ηνία των αντιμονοπωλιακών αρχών του FTC.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή