Βελτιωμένη παρουσιάζεται προς ώρας η εικόνα της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που κατακαίει για 5η ημέρα στην περιοχή των Βιλίων, έχοντας προκαλέσει την οργή και τη θλίψη των κατοίκων της περιοχής.

Το πύρινο μέτωπο φαίνεται να έχει οριοθετηθεί, ωστόσο η πυροσβεστική επαγρυπνεί εξακολουθώντας να επικεντρώνεται στο νότιο σκέλος, όπου οι φλόγες καίνε παρθένο δάσος και είναι δύσκολο να ελεγχθούν δίχως εναέρια μέσα καθώς η περιοχή είναι δύσβατη. Οι αναζωπυρώσεις, δε, κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν συνεχείς.

Η πυρκαγιά πέρασε από το όρος Πατέρας και κατευθύνεται προς το Καντήλι Μεγάρων και το Πεδίο Βολής. Εκεί έχουν επικεντρωθεί όλες οι δυνάμεις -επίγειες και εναέριες που αναμένεται να επιχειρήσουν με το πρώτο φως της ημέρας -για να αποτρέψουν την επέκταση στον κάμπο των Μεγάρων.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν τιτάνια μάχη προκειμένου να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο στο σημείο στοχεύοντας να μην επεκταθεί σε άλλες περιοχές, καθώς η νύχτα δεν αποτελεί ποτέ σύμμαχο στις φωτιές.

«Η φωτιά έχει οριοθετηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της, χωρίς όμως να είναι ακόμα σε απόλυτο έλεγχο. Μέλημά μας είναι η οριοθέτηση της φωτιάς και η εξασφάλιση οδών διαφυγής» επισήμανε στην ενημέρωση για τις πυρκαγιές ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στην περιοχή έχει ενεργοποιηθεί και ομάδα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών του Πυροσβεστικού Σώματος, δηλαδή τα drones, που δίνουν εικόνα της πυρκαγιάς από ψηλά, ενώ για τη συνδρομή στο συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Λόγω της πυρκαγιάς, όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους εξής δρόμους:

  • Στην επαρχιακή οδό Αλεποχωρίου- Ψάθας- Βιλίων από την Ψάθα προς Πόρτο Γερμενό- Βίλια
  • Στη λεωφόρο Καταδρομών από το ύψος της οδού Νέας Ζωής στα Μέγαρα στο ρεύμα προς όρος Πατέρας
  • Στη Λ. Καταδρομών από το ύψος του Ιερού Ναού Αγίου Φανουρίου Μεγάρων στο ρεύμα προς το όρος Πατέρας.

Νέα πυρκαγιά στην Κερατέα που οριοθετήθηκε γρήγορα

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε περί τις 02:30 το πρωί ανάμεσα σε οικοπεδικούς χώρος, στο Δασκαλειό της Κερατέας. Στην περιοχή βρέθηκε ισχυρή πυροσβεστική δύναμη που αποτελείται από 26 πυροσβέστες και 12 οχήματα. Η φωτιά έκαψε χαμηλή βλάστηση κοντά σε οικιστικό ιστό. Μάλιστα, εκκενώθηκε ο οικισμός Μπουζαλάδες.

Αυτή τη στιγμή η φωτιά είναι ο οριοθετημένη. Γύρω από το χωριό υπάρχει εκτροπή. Σύμφωνα με βίντεο, η φωτιά στην Κερατέα, ξεκίνησε μετά από ρίψη φωτοβολίδας. Ωστόσο δεν εντοπίστηκε ακόμα ο άνθρωπος που έριξε την φωτοβολίδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης