Η Κίνα ψήφισε έναν νόμο για την προστασία των δεδομένων την Παρασκευή, ο οποίος θέτει αυστηρότερους κανόνες για το πώς οι τεχνολογικές εταιρείες συλλέγουν και χειρίζονται τις πληροφορίες των χρηστών τους.

Οι κανόνες αυτοί έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά περιοριστικών ρυθμίσεων, που έχει επιβάλει το Πεκίνο και που αναμένεται να επηρεάσουν τον τρόπο λειτουργίας των τεχνολογικών κολοσσών της Κίνας.

Ο ασφυκτικός εποπτικός κλοιός γύρω από τις εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου, είχε ως αποτέλεσμα οι μετοχές τους να βουτήξουν την Παρασκευή σε νέο ιστορικό χαμηλό.

Εκτιμάται ότι περισσότερα από 560 δισεκατομμύρια δολάρια εξαφανίστηκαν από τα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της ηπειρωτικής Κίνας σε μια εβδομάδα.

Ο Νόμος για την Προστασία Προσωπικών Πληροφοριών (PIPL) θεσπίζει για πρώτη φορά ένα ολοκληρωμένο σύνολο κανόνων σχετικά με τη συλλογή, επεξεργασία και προστασία δεδομένων, που διέπονταν προηγουμένως από αποσπασματική νομοθεσία.

Το PIPL έρχεται καθώς εντείνεται ο ρυθμιστικός έλεγχος της Κίνας στις τεχνολογικές εταιρείες της χώρας. Με το PIPL, παράλληλα με τον νόμο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τον νόμο για την ασφάλεια των δεδομένων της χώρας, η Κίνα έχει ενισχύσει τη ρύθμιση των δεδομένων της.

Τον Ιούλιο, οι ρυθμιστικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα στον κυβερνοχώρο για τον κολοσσό Didi , λίγες μέρες μετά την τεράστια αρχική δημόσια εγγραφή του στις ΗΠΑ. Η Didi αναγκάστηκε να σταματήσει την εγγραφή νέων χρηστών και η εφαρμογή της αφαιρέθηκε επίσης από τα κινέζικα καταστήματα εφαρμογών . Η κινεζική ρυθμιστική αρχή στον κυβερνοχώρο ισχυρίστηκε ότι η Didi είχε συλλέξει παράνομα δεδομένα χρηστών.

Φέτος, οι ρυθμιστικές αρχές εισήγαγαν επίσης αντιμονοπωλιακούς κανόνες για τη λεγόμενη οικονομία πλατφόρμας και κανονισμούς για τον αθέμιτο ανταγωνισμό στον τομέα του διαδικτύου .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή