Η Μόσχα κάνει λόγο για αντίποινα μετά από τις νέες κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε ρωσικό πλοίο και σε δύο εταιρείες που εμπλέκονται στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του το Σάββατο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Το έργο, ύψους 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα επεκτείνει επί δύο τον υπάρχοντα αγωγό Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα και θα επιτρέψει στη Ρωσία να παρακάμψει την Ουκρανία κατά τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη, είναι το επίκεντρο των εντάσεων μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον.

Η Ουάσινγκτον επέβαλε τις κυρώσεις την Παρασκευή σε ένα πλοίο, και σε δύο επιχειρηματίες, αλλά οι διαφωνούντες με το έργο, υποστήριξαν ότι τα μέτρα ήταν ανεπαρκή για να εμποδίσουν.

ΗΠΑ και Βρετανία επέβαλαν, επίσης, κυρώσεις την Παρασκευή σε άνδρες που, όπως ανακοινώθηκε,  ήταν υπάλληλοι της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών, υπεύθυνοι για τη δηλητηρίαση πριν από ένα χρόνο του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

«Θεωρούμε πως τέτοιες εχθρικές ενέργειες της κυβέρνησης Μπάιντεν υπαγορεύονται από την έλλειψη πολιτικής βούλησης και την απροθυμία να οικοδομηθούν σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας σε μια βάση συνεργασίας», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Tesla: Πόσο άτρωτο είναι το Cybertruck μπροστά στην άμμο, το χιόνι και τις ανακλήσεις
Διεθνή |

Άμμος, χιόνι και ανακλήσεις - Πόσο άτρωτο είναι το Cybertruck της Tesla

Για τον Ίλον Μασκ, ο μοναδικός σχεδιασμός του αυτοκινήτου δημιουργούσε τεράστια προβλήματα με την κλιμάκωση της παραγωγής - Δεν είναι τυχαίο πως σχολίασε: «Σκάψαμε τον δικό μας τάφο με το Cybertruck»